Galériával

2022.03.07. 15:25

Gyűjtést szervezett a kadafalvi polgárőrség

Az ukrajnai és kárpátaljai rászorulóknak szervezett gyűjtést a Kadafalvi Polgárőr Egyesület, amiben a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség és felajánlóként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Regionális Központja is segítette őket.

Horváth Péter

Folyamatosan fogadják az adományokat. Fotó: Bús Csaba

 A ruhákból, tartós élelmiszerből és napi szükségleti cikkekből álló nagy számú csomagot a szeretetszolgálat Hoffmann János utca székhelyén és a Megyeházánál pakolták autóba hétfő reggel. Az adományokat több autóval vitték Záhonyba, ahol a görögkatolikus egyház segítségével juttatták át a határon. 

– Egyénileg mind tudjuk mit kell tennünk ebben a nehéz helyzetben, de közösségileg is cselekednünk kell a szomszédaink megsegítéséért, ezért szerveztük az adománygyűjtést – mondta dr. Mák Kornél, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke. Hozzátette, hogy az adományokat folyamatosan fogadják és később is megszervezik a szállítást.

Dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy megyénk mintegy ötezer polgárőre a klasszikus alapfeladatok mellett a déli határszakaszon is szolgálatot látnak el és a pandémiával jelentőssé vált a polgárőrség gondoskodó szerepe: a rászorulókat segítik a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében, és az oltási pontokon is segítették a munkát. Természetesen következik ebből, hogy most a kárpátaljai és ukrán menekültek megsegítésében veszik ki a részüket adománygyűjtéssel és a felajánlások célba juttatásával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában