Galériával

2022.03.09. 13:55

Elkészült Kunfehértón az erdőszéli bekötőút

A helyiek régi álma vált valóra az erdőszéli bekötőút elkészítésével. A közel 100 millió forintos állami támogatás mellett a helyi önkormányzat 17,6 millió forint önerőt biztosított az útépítésre. Az avatóünnepséget tegnap tartották meg. A gyerekek örömére az Erdei téren egy új játszóteret is átadtak.

Tapodi Kálmán

A bekötőútnál Bányai Gábor, Huszár Zoltán és Kovács Krisztián vágta át a szalagot Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Utakat és játszóteret is avattak Kunfehértón. Az Erdőszélen élők már régóta reménykedtek, hogy jó lesz a bekötőútjuk , ami végre megvalósult. A közel 100 millió forintos állami támogatás mellett a helyi önkormányzat 17,6 millió forint önerőt biztosított az útépítésre. Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője az avatószalag átvágása előtt hangsúlyozta: örömteli, hogy megvalósulhatott a helyiek álma, mert télvíz idején valóságos rémálom volt ott közlekedni. 

A halasi Geo Út Kft. által elkészített útszakaszt egyébként már korábban használatba vehették az ott élők, de a járványhelyzet miatt csak most került sor az avatóra. 

A község belterületén is volt egy útavató, a Széchenyi utca közel 26 millió forintból elkészült szakaszát ünnepelték. 

– Az útépítést a Magyar Falu Program támogatta, amihez 5,3 millió forint önerőt biztosítottunk – mondta el Huszár Zoltán polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy újabb utak is megújulhatnak majd a településen. 

A gyerekek örömére az Erdei téren egy új játszóteret is felavattak. 

Huszár Zoltán hangsúlyozta: a községben több helyen minőségi játszóterek találhatók. Az elmúlt évek során az óvodában kicserélték a játékelemeket, és az onnan kikerülő játékokat a Fehértó Nonprofit Kft. munkatársai felújították, majd a tóparton állították fel. Az Erdei tér – ami az utóbbi években a település közösségi tere lett – most egy korszerű játszótérrel gyarapodott. A beruházásra a faluprogramból 5 millió forintot nyertek, amit még 1,5 millió forinttal egészített ki az önkormányzat. A játékelemeket Halász József jánoshalmi vállalkozó készítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában