Fejlesztés

2022.03.04. 19:54

Baba-mama szoba nyílt a bajai főiskolán

Bővítette szolgáltatásait az Eötvös József Főiskola, egy baba-mama szobát alakítottak ki. A főiskola az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatán nyert 1,5 millió forint fejlesztési forrást a kialakított szobára. Az „A” épület földszintjén található 40 négyzetméteres terület minden szempontból megfelel az anyukák és gyermekeik elvárásainak: gyermekmegőrző játszószoba, szoptató helyiség, felszerelt konyha és fürdő is tartozik hozzá.

Márton Anna

Baba-mama szoba nyílt a főiskolán. Fotó: Eötvös József Főiskola

A megújult helyiségbe a főiskola bútorokat, komplex felszereléseket és játékokat szerzett be. A baba-mama szobában többek között helyet kapott egy speciális, kifejezetten kismamák számára szoptatási célra tervezett szék, kanapé, fürdetőállvány pelenkázóval, utazóágy és a nagyobbak számára egy etetőszék is.

– Az Eötvös József Főiskola új szolgáltatása hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók megfelelő körülmények mellett koncentrálhassanak tanulmányaikra. Nemcsak a gyerekekkel érkező fiatal anyukákra gondoltunk, a szoba az intézményben dolgozó munkatársak gyermekeinek könnyed kikapcsolódását is szolgálja. Célunk, hogy munkavállalóink számára is megteremtsük a kívánt feltételeket, megkönnyítve a munkahelyi és a családi kötelezettségek összeegyeztetését – tájékoztatott dr. Sziláginyé dr. Szinger Ibolya rektor az elkészült baba-mama szoba kapcsán. A szoba különböző családi programoknak is otthont biztosíthat a jövőben, melyek során a szülők minőségi időt tölthetnek gyermekeikkel.

– Családbarát fordulat történt Magyarországon – mondta Zsigó Róbert, családokért felelős államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Azért dolgozunk, hogy hazánkban egyre könnyebben lehessen családot alapítani, gyermeket vállalni és gyermeket nevelni. Emellett támogatjuk azt is, hogy minél több munkahely válhasson családbaráttá, ahogy ez a főiskolánkon is történt – tette hozzá a képviselő. Az Eötvös József Főiskola a 2021-es évben megkapta a „Családbarát munkahely” elismerést, ezért célja, hogy a fejlesztés megvalósításával 2022-ben is jogosulttá váljon a cím használatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában