Korszerűsítés

2022.02.08. 06:50

Ötvenmillió forintból újították fel a polgármesteri hivatalt Érsekcsanádon

Az érsekcsanádi polgármesteri hivatal felújítása apropóján ünnepélyes átadást tartottak pénteken. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. Az önkormányzat nevében Felső Róbert polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

Márton Anna

Juhász Péter jegyző, Felső Róbert polgármester, Zsigó Róbert államtitkár és Szabados Csaba, a kivitelező cég ügyvezetője vágta át a nemzeti színű szalagot. Fotó: Márton Anna

A beruházás költsége összesen 50 millió forint volt, amiből a Magyar Falu Program 41 millió forintot finanszírozott, a fennmaradó összeget az önkormányzat egészítette ki. A felújítás során a legfontosabb cél a vizesedés kezelése volt, illetve megoldották az intézmény egyik szárnyának szigetelését, parkettázását, ezen túl a födémet is szigetelték. Álmennyezetet alakítottak ki, új világításrendszert helyeztek el és az egész villamos hálózatot felújították. A nyílászárók egy részét is lecserélték, kivéve a régi sárközi mintás nyílászárókat – tájékoztatott Felső Róbert polgármester.

– Mi mindig úgy tekintünk ezekre a pályázatokra, mint eszközökre ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Így volt ez ennek az épületnek az esetében is. Ahol a hivatali élet zajlik – nemcsak a nagy önkormányzat, hanem a kisebbségi önkormányzatok is működnek, illetve más egyéb ellátások is – az a létesítmény olyan legyen, hogy egyrészt akár az itt dolgozók, akár az ide betérők megfelelő körülmények közé kerüljenek. További tervünk, hogy a meglévő két faházunkat is felújítjuk. A település központja is megújulásra vár majd, parkolókat szeretnénk végig az út mellett. Ez illeszkedik az elkerülő úthoz és a kerékpárút megépítéséhez is – mondta Felső Róbert.

– Nagy előnye volt a projektnek, hogy vannak helyi vállalkozóink, őket bíztuk meg a munkákkal. Egy-egy ilyen beruházásnak helyi gazdaságfejlesztési szerepe is van, ezek a vállalkozások a forgalmuk után Érsekcsanádon adóznak – mondta Felső Róbert, végül megköszönte a projekt megvalósításában részt vevőknek a munkát. A kivitelezőnek, Szabados Csabának, a Vidocsa-Bau Kft. ügyvezetőjének külön megköszönte, hogy kellő rugalmassággal állt a meg­valósításhoz.

Mint azt Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a kormány egyik legfontosabb célja az elmúlt években az volt, hogy fejlessze a kistelepüléseket.

– Tesszük ezt azért, hogy az itt élők is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az állam és az önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat. Az elmúlt években közös munkánk eredményeként épültek, szépültek településeink. Természetesen van még tennivalónk bőven, de azt azért elmondhatjuk, hogy Érsekcsanádon is fontos dolgokat tudtunk elérni az utóbbi években. Utakat, járdákat, a művelődési házat, a könyvtárat, a templomokat újítottuk fel. Rendbe tettük a csapadékvíz-elvezető rendszert, a szabadidőparkot megszépítettük, kialakítottuk az ipari park területeit. Most pedig átadhatjuk a felújított községházát, melyet 50 millió forintból hoztunk rendbe – mondta beszédében Zsigó Róbert.

– Talán nem árulok el nagy titkot, hogy közeledik a választás. Ilyenkor mindig felfokozódik a hangulat. Éppen ezért fontos, hogy megőrizzük a józanságunkat. Vannak, akik azt mondják, hogy a térségben az elmúlt években nem történt semmi, elkerültek bennünket a fejlesztések. Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy Bajára 17,3 milliárd forint, vidékre 19,2 milliárd forint – Érsekcsanádra 1,2 milliárd forint – érkezett. Ez összesen 36,5 milliárd forint. Lehet, hogy ez nem elég, de erre azt mondani, hogy semmi, az egyszerűen hazugság. Továbbra is azért dolgozom, hogy Érsekcsanádon is jobb legyen élni. Ebben a munkában továbbra is számíthatnak rám – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában