Elismerés

2022.02.08. 10:49

Nemzetközi díjat kapott a 88 tonnás tojásról elhíresült kecskeméti campusfejlesztés

A magyarországi Kecskeméti Campus épülete belsőépítészeti kategóriában győzött a nemzetközi European Property Awards 2021 versenyen, amely az ingatlanszakma egyik legrangosabb díjazása – derül ki a projekteket tervező Lima Architecture & Interior Design által kiadott sajtóközleményből.

baon.hu

A Kecskeméti Campus különlegessége a 13 méter magas, közel 88 tonnát nyomó tőzsdetojás FORRÁS: LIMA ARCHITECTURE & INTERIOR DESIGN

A minden évben megrendezett European Property Awards az ingatlanszakma egyik legrangosabb versenye, amelyre a benyújtott projekteket egy 80 fős, független iparági szakértői kör bírálja el különös figyelmet szentelve az adott projekt építészeti megoldásaira, innovációjára, eredetiségére, műszaki kiválóságára, valamint a fenntarthatósági szempontokra. A zsűri elnökségi feladatait a brit parlament felsőházának (House of Lords) három tagja látja el – írja az origo.hu.

A minden évben megrendezett European Property Awards az ingatlanszakma egyik legrangosabb versenye, amelyre a benyújtott projekteket egy 80 fős, független iparági szakértői kör bírálja el különös figyelmet szentelve az adott projekt építészeti megoldásaira, innovációjára, eredetiségére, műszaki kiválóságára, valamint a fenntarthatósági szempontokra. A zsűri elnökségi feladatait a brit parlament felsőházának (House of Lords) három tagja látja el.

A Kecskeméti Campus oktatási épülete 2019 szeptemberében készült el, az akadémia 1500 fő hallgatói létszámot (egyidejűleg 1200), illetve 150 fő dolgozói létszámot képes befogadni. A campus olyan alapképzéseknek ad helyet, mint gazdálkodás és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, valamint műszaki menedzser. Az új épület létrehozásával egy régmúltú iskola örökségét újították meg, a képzést támogató innovatív elemekkel.

A campus oktatási épülete 2019 szeptemberében készült elFORRÁS: LIMA ARCHITECTURE & INTERIOR DESIGN

A campus egyik kiemelendő különlegessége az úgynevezett nagyterem, mely a változó méretű csoportok kiszolgálása érdekében a régióban elsőként használt olyan színpadtechnikai megoldást, mellyel az 502 fős előadóból képes három, elszeparált termet létrehozni. Ezzel a technikával elérhető, hogy egyidőben, egy helyszínen szeparáltan folyhassanak kisebb előadások, vagy épp ellenkezőleg, igény esetén egy hatalmas befogadóképességű előadóteremmé alakuljon át a helység.

Ezen projekt esetében különös hangsúlyt kaptak az innovatív megoldások, valamint a fenntarthatóság, és olyan látványos megoldások kerültek kialakításra, mint például az aulában függő, 13 méter magas, közel 88 tonnát nyomó tőzsdetojás.

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. megbízásából a Kecskemét Campus belsőépítészeti és generáltervezését ez a cég végezte el, az építészeti generáltervezést pedig Nyéki Gábor, illetve a Bánáti + Hartvig Építész Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában