Kecskemét

2022.02.28. 20:02

Bayer Zsolt: a választások tétje Magyarország megmaradása

Bayer Zsolt író, publicista volt a vendége a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Bács-Kiskun megye 1. és 2. számú választókerülete által rendezett választási fórumnak hétfő este. A kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskolában tartott rendezvényen többek között összehasonlították a 2010 előtti Gyurcsány-kormány kudarcos időszakát a sikerekkel teli 2010 és 2022 közötti időszakkal. Szó volt arról is, hogy hazánknak ki kell maradnia a háborús konfliktusból, és az áprilisi választások tétjéről is beszélt Bayer Zsolt.

Horváth Péter

Balról: dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, országgyűlési képviselőjelölt, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Bayer Zsolt publicista. Fotó: Horváth Péter

Az eseményen dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője és Bayer Zsolt tartott sajtótájékoztatót.

Salacz László elmondta, hogy a múlt hét csütörtökön elkezdődött orosz-ukrán konfliktust nem  lehet teljesen elkülöníteni a kudarcokkal teli Gyurcsány-politikától: Gyurcsány Ferenc a hatalom megszerzéséért, maga elé egy bábot állítva ugyanazt az agresszív, ostoba politikát képviseli a külpolitikában is.

Salacz László hangsúlyozta: Magyarország legfontosabb érdeke, hogy béke legyen. Mint az Európai Unió tagja és NATO-szövetséges elítéli Oroszország háborús beavatkozását, de hazánk érdeke, hogy kimaradjon a konfliktusból.

– A baloldal inkompetenciája abban is tükröződik, hogy Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András fegyvereket és csapatokat kíván küldeni a háborúba. Magyarország legfontosabb érdeke a magyarok biztonsága, beleértve a Kárpátlaján élő mintegy 200 ezer magyar állampolgárt is – mondta, hangsúlyozva: amit a háborús konfliktusban tehetünk, hogy a humanitárius akciók élére állunk, ami egyben kötelességünk is. A kecskeméti Fidesz-KDNP és az önkormányzat gyűjtéseket szerveznek és több felajánlás érkezett, hogy befogadnának kárpátaljai családokat is.

Mint Salacz László fogalmazott, három olyan megnyilvánulása volt Gyurcsány Ferenc kormányzásának, ami intő példa a választók előtt arra, hogy ne térjen vissza az a rendszer. Akkor fizetőssé tették az egészségügyet, bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, amit csak a Fidesz által szervezett népszavazás hatására töröltek el. Ezzel szemben a nemzeti kormány történelmi léptékű béremelést adott az egészségügyi dolgozóknak, kivezette a hálapénzt és a legnagyobb kórházfejlesztés zajlik az országban, ami valaha a történelemben megvalósult. Ez 500 milliárd forintos fejlesztés vidéken és 700 milliárdos Budapesten. A Gyurcsány-korszak másik bűntette, amikor 2,4 millió nyugdíjastól elvették a 13. havi nyugdíjat és 2005 májusában bejelentették, hogy eltörlik az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, a háromgyerekesekét megnyirbálták, a GYES-t pedig három évről kettőre csökkentették. A nemzeti kormány visszaállította a 13. havi nyugdíjat és bevezette a nyugdíjprémium intézményét. A Gyurcsány-korszakban folyamatosan emelték az adókat és a rezsit, válságkezelésük központjában is az adóemelés és a megszorítások álltak. Ezzel szemben a nemzeti kormány az adócsökkentésben látja a gazdaság felpörgetésének lehetőségét, amit múlt évi 7,1 százalékos növekedés is alátámaszt.

Balról: dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Bayer Zsolt publicista. Fotó: Horváth Péter

Ezt követően Bayer Zsolt összefoglalta a fórumon elhangzott gondolatokat. Mindenekelőtt ő is hangsúlyozta, hogy a háborús konfliktusból mindenáron ki kell maradnunk és a béke megszületésén kell dolgozni. Mint mondta, jó lenne, ha a béketárgyalások Budapesten folytatódhatnának és akár itt írnának alá békeszerződést a felek. Elmondta, hogy az Európai Unió és a NATO – legalábbis a felszínen – egységesnek látszik és úgy is ítéli meg a helyzetet.

– Bízom benne, hogy a felszín alatt is egység van. Reményeim szerint egy olyan NATO tagállam sincs, amely szeretne katonákkal bevonulni Ukrajnába. Amennyiben sor kerülne egy ilyen lépésre, annak beláthatatlan következményei lennének – mondta Bayer Zsolt, majd Európa és a nyugati világ helyzetéről, Közép-Európa jelen helyzetben játszott szerepéről beszélt. Végül kitért arra, hogy az április 3-i választásoknak valóban sorsdöntő tétje van. Nem csak azért, mert a baloldal folytatná gazdaságpolitikáját, hanem azért, mert olyan világhelyzetben vagyunk, melyben Magyarországnak mint nemzetállamnak sorsa és jövője forog kockán.

– A baloldal nem csinál belőle titkot, hogy céljuk az Európai Egyesült Államok. Vagyis Magyarországnak mint nemzetállamnak felszámolása – zárta gondolatait a publicista.

Az eseményen jelen volt dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselőjelölt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában