Teaest

2022.02.20. 18:46

Az apostagi egyházközség őrzi a hagyományt

Több mint 50 éves múltra tekint vissza az Apostagi Református Egyházközség teaestje. Ez a közösségi alkalom az apostagi gyülekezetben megszakítás nélkül minden héten megrendezésre került, egészen 2020-ig. A lezárások előtt még együtt lehettek a közösség tagjai az ökumenikus imahét keretein belül. Sajnos a tavalyi évben ezt el kellett halasztani.

Baon.hu

A hívek a teaesten megtöltötték a gyülekezeti termet

A napokban az apostagi gyülekezet tagjai és lelkipásztoruk vette a bátorságot, és újra meghívta a testvéreket a hagyományos teaestre.

– A testvérek, várakozásainkat felülmúlva, nagyon sokan eljöttek, szám szerint 75-en, épp elférve a kicsi gyülekezeti termünkben. Vegyesen voltunk, a három felekezet, evangélikus, római katolikus és református hívek közösségben, az ökumené jegyében. Hálás a szívünk, hogy egy ilyen vészterhes időszakban együtt lehettünk, és megélhettük, hogy jó valahova tartozni. Mindezekért Istené a dicsőség – mesélte Szanyi Ferenc református lelkipásztor.

A megyei önkormányzat honlapjának beszámolója szerint a gyülekezet fiataljai és hittanosai istenes versekkel és Reményik Sándor költeményeivel készültek. A versek mellett a zene is szerephez jutott, különböző ifjúsági és hitvalló énekek hangoztak el, gitár és ukulele kíséretével.

Az egybegyűlteket köszöntötte Szanyi Ferenc lelkipásztor, majd az asszonyok által főzött ízletes, citromos és rumos teák kerültek felszolgálásra, a sok-sok finom sütemény és pogácsa kíséretében. Végezetül pedig a várva várt tombolahúzás következett, aminek kicsik és nagyok egyaránt örültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában