Beruházás

2022.01.05. 13:59

Számos fejlesztés valósult meg Bács-Kiskun megyében

Maczkó József a Felső–Bácskai és Homokháti Értékmegőrző Natúrpark Egyesület elnök számolt be, mely fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban a megyében.

Pozsgai Ákos

Fotó: Shutterstock

Közgyűlést tartott a Felső–Bácskai és Homokháti Értékmegőrző Natúrpark Egyesület. A tanácskozáson az elmúlt év fontos eseményeiről Maczkó József, az egyesület elnöke, Kelebia polgármestere tartott beszámolót. Elhangzott, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert támogatásból Kelebián kerékpáros pihenő, tárolóépület és interaktív bemutatótér épült. 

Tompán szintén kerékpáros pihenőt és tárolóépületet alakítottak ki, valamint új kerékpárút épült a város déli bejárata és a közúti határátkelő közötti szakaszon. Bácsalmáson elkészült egy látogatóközpont, amelynek műszaki átadása megtörtént. Befejeződött a Nagybaracska–Ásotthalom kerékpárút kitáblázása, valamint információs táblákat helyeztek ki Tataházán, Katymáron, Madarason, Tompán, Kelebián és Bácsalmáson. 

– Az egyesület a Natúrpark Szövetséggel, valamint más szervezetekkel közösen túrákat, gyermeknapi programokat, vetélkedőket, kvízjátékokat is szervezett – emelte ki az egyesületi elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában