Galériával

2022.01.27. 18:12

Átadták a bajai Víztudományi Kar új sportkomplexumát

Jelentős fejlesztések folynak Baján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán, közel 3,3 milliárd forint értékben. Ennek az első eleme valósult most meg, amely keretében elkészült egy multifunkcionális sportpálya és az azt kiszolgáló öltözők, valamint a Hallgatói Közösségi Tér, amit csütörtök délután adtak át ünnepélyesen.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hosszú távú célja, hogy nemzetközi viszonylatban is meghatározó kutatási-oktatási központtá váljon a vízgazdálkodás terén. Mivel a vízmérnöki és vízdiplomáciai tudás a 21. század legfontosabb értékei közé tartoznak, ezért a kormány kiemelten kezeli a vízügyet és a hozzá kapcsolódó képzéseket. A kormány támogatja a bajai campus oktatási épületének és kutatási egységeinek, valamint műszerparkjának fejlesztését, melynek elsődleges célja, hogy a kar magas szintű tudásközponttá váljon, valamint az egyetemi hallgatók képzéséhez modern, a kor kihívásainak megfelelő oktatási körülményeket biztosítson – hangzott el az átadó ünnepségen.

Elkészült egy street workout pálya is.

Forrás: Pozsgai Ákos

– Nem elegendő csak az oktatási-kutatási infrastruktúra, kell, hogy a hallgatók jól is érezzék magukat. Az is lényeges, hogy a szabadidejüket, hogyan tudják eltölteni. 

A most elkészült sportkomplexum olyan közösségi tér lesz, ahol a hallgatók a saját közösségi életüket szervezhetik – emelte ki köszöntőjében dr. Bíró Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar dékánja. Elmondta azt is, hogy maga az infrastruktúra elkészült, de a bútorozás még hátra van, olyan eszközzel fogják felszerelni, amely megteremti a nyugodt közösségi együttlét feltételeit.

A fejlesztés eddigi ütemében elkészült egy multifunkcionális sportpálya a kiszolgáló öltözőkel, valamint a Hallgatói Közösségi Térrel. 

A Campus déli oldalán 660 méter hosszú új kerítés épült, elkészült egy street workout pálya, 180 négyzetméter aszfaltozott bekötő út, valamint 993 négyzetméter térkövezett felület, továbbá az ezekhez kapcsolódó környezetrendezés.

– Az elmúlt esztendőkben Magyarország egyik legnagyobb iskola és oktatásfejlesztési programja kezdődött el, amelyből Baja és térsége is ki tudja venni a részét – hangsúlyozta Zsigó Róbert, családokért felelős parlamenti államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. A konkrét számadatokról szólva elmondta, a fejlesztés keretében a tankerületekhez tartozó általános iskolák és óvodák az elmúlt öt esztendőben 2,8 milliárd forintból tudtak megújulni a bajai régióban. Ugyanide tartoznak az egyházi iskolák is, amelyek nagyjából 1,1 milliárd forintot kaptak fejlesztésre. A szakképző intézmények közel 1,7 milliárd forintot kaptak, míg a Baján működő felsőoktatási intézmények 4,2 milliárd forint felújítási forráshoz jutottak. 

A bajai térségben összesen 9,8 milliárd forintot költöttek oktatásfejlesztésre, ennek egy része épületfelújítás, egy része eszközbeszerzés volt. 

Ezeknek a fejlesztéseknek a legfontosabb célja, hogy azok, akik az iskolákban, felső oktatási intézményekben, szakképző iskolákban tanítanak, valóban megfelelő körülmények között tudják átadni a tudást, míg a tanulóknak és a hallgatóknak pedig vonzó legyen az a hely, ahová tanulni jönnek – fűzte hozzá az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában