Szűrőkonténert állítottak fel a jánoshalmi rendelő mellett

Az elmúlt hetekben Jánoshalmán is jelentősen nőtt a Covid–19 vírussal megbetegedtek száma a negyedik hullám során. A helyi Egészségügyi Központ rendelőiben is napi szinten szűrik ki a légúti fertőzéssel érkezők közül gyorsteszteléssel a covidosokat, ezért egy külön szűrőkonténert állítottak fel a rendelőintézet parkolójában.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az önkormányzattal együttműködve az Egészségügyi Központ épülete melletti parkolóba egy szűrőkonténert telepítettek, ahol a légúti fertőzéssel érkezők szűrővizsgálatát a háziorvosok el tudják végezni. A konténer kihelyezésével szeretnék elérni, hogy a háziorvosi rendelésen a fertőzésre gyanús betegek ne találkozzanak az egyéb megbetegedéssel jövő vagy éppen oltásra érkező, vélhetően nem covidos személyekkel – tájékoztatott dr. Mikó Attila háziorvos.

A betegeket arra kérik, hogy aki légúti fertőzés (láz, nátha, torokfájás, köhögés, levertség) tüneteit észleli magán, telefonon egyeztessen háziorvosával a szűrés lehetőségéről, illetve az egyéb további teendőkről, és az Egészségügyi Központ épületébe ne lépjen be.

A háziorvossal megbeszélt időpontban történik a szűrés az épület melletti konténerben, majd annak eredményétől függően döntenek a további teendőkről.

Arra is kérnek mindenkit, hogy tegyenek meg mindent saját és embertársaik érdekében a járvány negyedik hullámának megfékezésére.

– Odafigyeléssel, zárt terekben maszkviseléssel, kézfertőtlenítő használatával, megfelelő távolságtartással és elsősorban a védőoltások felvételével vigyázzanak egymásra

– szól az Egészségügyi Központ figyelmeztetése.

A Covid-betegek szűrésére és oltására alkalmas mobil konténert a székesfehérvári székhelyű Continest Technologies Zrt. igazgatósága bocsátotta ingyen rendelkezésre, a jánoshalmi származású Kovács Éva szervezési igazgató közreműködésével. A konténert Fenyvesi Máté jánoshalmi vállalkozó szállította Szentendréről Jánoshalmára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában