közlekedés

2021.12.02. 07:11

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a csütörtöki napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– a Röszke felé vezető oldalon, Kunszállásnál, a 101-es és 103-as kilométer között a burkolat hézagait öntik ki. Reggel 9.00-tól dolgoznak, várhatóan délután 3.00-ig, a belső sávot kerítik el a forgalom elől.

– szintén a határ felé, Petőfiszállás térségében, a 121-es és 126-os kilométer között a víznyelőrácsokat tisztítják, és padkát rendeznek. 9.00 és 15.30 között, az aktuális munkaterület mellett csak a külső sáv járható.

Főutak:

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani. (16-os kilométer)

Kecskemétnél, a város északi elkerülőjén, a 445-ös és a 441-es főút csomópontjánál építési munkák miatt útszűkület van érvényben, de időszakosan a fél útpályát is lezárják.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben. (5301-es út)

– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es kilométer között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös kilométernél lévő híd lezárása miatt a forgalmat a Homokmégy, majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el. (5308-as út)

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (december 4-5.) szombaton 22.00-tól vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

(A nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (EURO 3-as) környezetvédelmi osztály besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom 2022. március 1-jéig.)

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik