Közlekedés

2021.12.08. 17:25

Hamarosan átadják az új kerékpárutakat Kiskunhalason

Leaszfaltozták az új kerékpárutat a Kossuth utcán az 53-as főúttól a vasútállomásig, a hétvégén már az útburkolati jeleket festették a szakemberek. A Jókai utcai kerékpárútszakasz is elkészült, mindkettőt hamarosan átadják a forgalomnak.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A tervezett ütemben halad az új kerékpárutak építése a városban, az önkormányzat európai uniós forrásból nyert félmilliárd forintot a helyi közlekedés fejlesztésére, amelyből új buszpályaudvart és két nyomvonalon is új kerékpárutat alakítanak ki.

Az egyik kerékpárút a Jókai utca északi végétől a Kőrösi út és a Kollmann utca között épült meg több mint egy kilométer hosszon a Sóstói lakótelep irányába.

Ezen a szakaszon naponta rengetegen közlekednek kerékpárral, az ő biztonságukat is szolgálja majd az új beruházás, amely mostanra megépült.

A szakemberek az útburkolati jeleket festik fel az időjárás függvényében, majd a rendőrség munkatársaival tartanak közlekedésbiztonsági bejárást az önkormányzat szakemberei, hogy megvizsgálják, mindenütt megfelelően kerültek-e ki a szükséges közlekedési táblák és útburkolati jelek, majd ezt követően adják át a forgalomnak az új kerékpárutat, amire heteken belül sor kerülhet.

Forrás: Pozsgai Ákos

Jól halad a várost átszelő másik, több mint két kilométer hosszú új kerékpárút építése is, a Thúry József, a Bem utcai, valamint a Hősök ligetén áthaladó szakasz már elkészült. Az 53-as főúttól a vasútállomásig tartó szakaszra pedig az elmúlt napokban került rá az aszfalt, már itt is az útburkolati jeleket festik.

A Park áruháznál az eddigi gyalogátkelő mellett kerékpársávot is kialakítanak, ehhez igazítva festették fel az áruház előtt a terelővonalakat, a megváltozott közlekedési rendre érdemes lesz figyelni az erre közlekedőknek. Hamarosan átadják a forgalomnak ezt a szakaszt is, és a vasútállomástól egészen a kórházig kerékpárúton lehet majd közlekedni a kétkerekűekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában