karácsony

2021.12.01. 12:17

Folytatódik Kecskemét főterén a Téli Fényünnep

Ezen a héten folytatódik a Téli Fényünnep és Csodaország a főtéren. Az állandó programok mellett adventi műsorok színesítik majd az ünnepvárást.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Munkatársunktól

Fotó: BUS CSABA

A szervező Hírös Agóra idén újragondolta a téli fesztivált, új néven, új tartalommal hívja életre a rendezvényt. A Téli Fényünnep és Csodaország fantázianévvel ellátott program Kecskemét történelmi főteréhez és intézményeihez kötődik, az ünnepvárás meghittségét, fényeit megmutató művészeti és kulturális rendezvénysorozat. A kecskeméti Téli Fényünnep és Csodaország körülöleli a Deák teret, a Malom sétányt és Kecskemét történelmi főterét. Az adventi műsoroknak az intézmények mellett a szabadtér is helyet ad. A programok szervezésében a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ mellett számos partner, oktatási és kulturális intézmény, civil szervezet, egyesület és egyház részt vállal.

Három állandó program érhető el. December 23-ig tart a Hancurplacc a Szent István-szobor előtti részen. Január 1-jéig működik az óriáskerék a főtéren. Ugyancsak január 1-jéig érhető el a karácsonyi vásár a belváros több pontján, a Deák téren és a Malom körül.

Az adventi ünnepségsorozat minden napra tartogat programokat. Pénteken 16.30-kor pedig a Ciróka Bábszínház Egy kisangyal kalandjai című műsora látható, majd 17 órakor kinyílik a Mikulásház.

E hét szombaton, 17 órakor lobban fel a második gyertya a város adventi koszorúján. A gyertyát dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Falu György alpolgármester gyújtja meg. Adventi gondolatokat mond Kis János, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség lelkésze. Az ünnepi műsorban fellép a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség Glória Énekkara, a Zegernye együttes és a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

A további programok megismerhetők a www.hirosagora.hu internetes oldalon.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában