Beruházás

2021.12.21. 07:00

Fejlesztették a bácsalmási turisztikai értékeket

Az utolsó simításokat végzik a turisztikai beruházásokon, melyeket a település központjában, annak déli és délnyugati részén, a külterületen valósítanak meg.

Juhász Jenő

Élménytanösvény a Kossuth parkban

Forrás: Juhász Jenő

A projektzáró rendezvényen Németh Balázs polgármester egy rövid kitekintést adott a város beruházásairól és az elnyert pályázatokról. A turisztikai fejlesztések kapcsán elmondta, hogy nem a klasszikus értelemben vett turisztikai beruházásokat valósították meg, hanem a már meglévő helyi örökségek fejlesztésén dolgoztak az elmúlt időszakban.

Abban reménykednek, hogy ennek köszönhetően most már egy-két napos tartalmas programokat tudnak biztosítani a helybelieknek és az ide látogató vendégeknek. Némethné Légrády Kinga, a Bácsalmási Turisztikai Információs Központ vezetője egy részletes tájékoztatást adott a Bácsalmás természeti és kulturális értékeinek komplex turisztikai attrakcióvá fejlesztése című projektről.

Többek között elmondta, hogy egy közösségi logó elkészítésével fogtak hozzá a munkálatokhoz. A hat helyszínen történő építkezésekkel és átalakításokkal párhuzamosan látványturisztikai térképeket is készítettek, melyek a település forgalmasabb részein kerültek kihelyezésre. 

Bácsalmási kirándulások címmel pedig egy internetes oldalt indítottak útjára, az érdeklődők betekintést nyerhetnek Bácsalmás és a járás, sőt még az azon túli települések turisztikai látványosságába is.

A szakember hozzátette, hogy a jövőben is várják a térségi programokat, minél színesebb és érdekesebb látnivalókat szeretnének ajánlani a látogatóknak. Az összejövetelen a meghívott előadók és szakemberek tájékoztatást adtak a projekt építészeti vonatkozásairól és kiállításairól, különösen a Siskovics-kúriáról, hiszen véleményük szerint ez a létesítmény fog a legnagyobb attrakciónak számítani. A rendezvény a település központjában megvalósított turisztikai beruházások helyszíni bejárásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában