ünnep

2021.12.13. 13:19

Bányai Gábor országgyűlési képviselő gyújtotta meg a harmadik gyertyát Császártöltésen

Bányai Gábor országgyűlési képviselő gyújtotta meg a harmadik gyertyát vasárnap este a császártöltési adventi koszorún.

Barta Zsolt

Fotó:

Az öröm vasárnapja van - hangsúlyozta a politikus. Beszédében utalt Jézusra, hiszen ebben az időszakban az ő születését várja a világ. – Minden ember készül karácsonyra, amely az Isten fiáról, a családunkról, a barátainkról, a szomszédainkról is szól. Ezen az ünnepen jönnek össze a hozzátartozók. 

Forrás: Pozsgai Ákos

– Advent harmadik vasárnapja abban is különbözik a többi vasárnaptól, hogy a gyertya színe más. Elsőként a hit, másodikként a remény, most pedig az öröm gyertyáját gyújtottuk meg - tette hozzá az országgyűlési képviselő. Majd tolmácsolta, hogy Isten él, dolgozik és itt van közöttünk. Hangsúlyozta: keresni kell a legfőbb értékeket, és a legfőbb jót. Majd végül áldásban bővelkedő, boldogságot hozó ünnepet kívánt mindenkinek. 

Forrás: Pozsgai Ákos

A gyertyagyújtás után az ünneplők a közösségi házba mentek, ahol tíz feldíszített karácsonyfára szavazhattak. A meleg helyiségben forró teával és házisüteményekkel vendégelték meg a voksolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában