Az oltások felvétele óta nem volt koronavírus okozta haláleset Soltszentimrén

Nagy István polgármester tájékoztatta hírportálunkat, hogy az oltások felvétele óta nem történt koronavírus okozta haláleset a Soltszentimrén. Jelenleg 20 fő igazolt fertőzött lakos van a településen.

Barta Zsolt

A járvány kirobbanás óta öten haltak bele a koronavírusba Soltszentimrén. A közel 1300 fős falu polgármestere Nagy István tájékoztatása szerint jelenleg 20 fő igazolt koronavírus fertőzött lakos van a településen. Ketten azonban közülük kórházban kerültek, mivel állapotuk súlyos.

A tömeges oltások felvétele óta koronavírus okozta haláleset nem volt a településen.

Az utóbbi napokban, hetekben folyamatosan romlik a járványügyi helyzet hazánkban, ahogy Soltszentimrén is. Az utóbbi két hét alatt jelentősen nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak ennyi a fertőzött. Nagyon sokan enyhe tünetekkel vészelik át a betegséget, sok esetben orvoshoz sem fordulnak, így a statisztikában sem szerepelnek.

A polgármester információi szerint jelentősen megnőtt azok száma, akik koronavírus-fertőzés gyanújával háziorvosunkhoz fordultak. A legveszélyeztetettebb a középkorosztály, a 40-60 évesek.

Az oltások terén jól áll a falu, mivel több, mint 800 az átoltottak száma, ami jobb az országos átlagnál.

Borítóképünk illusztráció.

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik