Összegzés

2021.12.23. 20:54

Az elmúlt évet értékelték a Bács-Kiskun megyei polgármesterek

Nyolcvanhetedik alkalommal rendezték meg a 4. számú választókerület polgármestereinek találkozóját a napokban.

Vajda Piroska

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Az értekezletet a koronavírus-világjárvány negyedik hulláma miatt ezúttal az online térben tartották. Lezsák Sándor országgyűlési képviselő üdvözlőszavait követően a választókerület valamennyi polgármestere beszámolt a 2021-es esztendőben megvalósult, illetve a folyamatban lévő települési fejlesztésekről.

A településvezetők egyöntetű véleménye volt, hogy a közelmúltban, illetve a jelenleg tapasztalható kistelepülési fejlesztési lehetőségekre korábban még sosem volt példa a helyi önkormányzatoknál. A fejlesztések között kiemelkedő a Magyar Falu Program, illetve a Kisvárosi Fejlesztési Program által nyújtott támogatások, amelyek révén nincs olyan település a választókerületben, ahol az elmúlt időszakban ne valósultak volna meg különböző fejlesztések.

E programok révén a helyi önkormányzatok mellett az egyházközösségek, a civil szervezetek, a helyi gazdasági szereplők és a kisgyermekeket vállaló fiatal házasok is olyan forrásokhoz jutnak, ami újító erővel hat a kistelepülésekre és azok környezetére. A polgármesteri találkozót kezdeményező Lezsák Sándor köszönetet mondott a Magyar Falu Programot, illetve a Kisvárosi Fejlesztési Programot irányító Gyopáros Alpár kormánybiztos és munkatársai szakmai munkájáért, ami által kisebb összegű, de a kistelepüléseken nagy jelentőséggel bíró fejlesztések valósulhatnak meg.

A találkozó keretében a települések első emberei áttekintették a helyi önkormányzatok életében megoldandó további feladatokat és teendőket is – tájékoztatta a baon.hu-t Lenkei Róbert választókerületi kabinetfőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában