Kecskemét

2021.12.02. 19:33

A Fényünnepen ott lesz a Mikulás is

A következő napokban is folytatódik a Téli Fényünnep és Csodaország Kecskemét Főterén. Az adventi gyertyagyújtás mellett sok-sok gyermekprogram, táncház, képzőművészeti vásár és fényfestés színesíti a palettát.

Sebestyén Hajnalka

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ által szervezett Téli Fényünnep és Csodaország körülöleli a Deák teret, a Malom sétányt és Kecskemét történelmi főterét. A programok szervezésében a Hírös Agóra mellett számos partner, oktatási és kulturális intézmény, civil szervezet, egyesület és egyház részt vállal.

Három állandó program érhető el. December 23-ig tart a Hancurplacc a Szent István-szobor előtti részen. Január 1-jéig működik az óriáskerék a főtéren. Ugyancsak január 1-jéig érhető el a karácsonyi vásár a belváros több pontján, a Deák téren és a Malom körül.

További ízelítő a következő napok programkínálatából:

Pénteken 17 órakor kinyílik a Mikulásház a Deák téren, Az aranyszőrű bárány meséjét előadja Apró Ernő. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban 15-21 óráig tart az Art Placc képző-, és iparművészeti adventi vásár és lazuló.

Szombaton, 17 órakor lobban fel a második gyertya a város adventi koszorúján a Főtéren. A gyertyát dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Falu György alpolgármester gyújtja meg. Adventi gondolatokat mond Kis János, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség lelkésze. Az ünnepi műsorban fellép a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség Glória Énekkara, a Zegernye együttes és a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. 19 órakor koncertet ad a Merry Go Round duó.

A Deák téren 11-16 óra között Mikulásváró program hívogatja a gyerekeket sok-sok mesével. 16-21 óráig fényfestés fokozza a hangulatot a Hírös Agóra homlokzatán.

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban 9.30-kor kezdődik a Bóbita zenés családi játszóház, a nagyobbaknak pedig 10-21 óráig tart az Art Placc képző-, és iparművészeti adventi vásár és lazuló. A Hírös Agóra Kulturális Központban pedig 17-02 óráig bárki bekapcsolódhat a Mikulás Táncházba a Suttyomba Zenekarral.

Vasárnap 10 és 11 óra között zajlik a Kreatív Karácsonyi Vasárnap a Hírös Agóra Kulturális Központban, a résztvevők zoknimanót készítenek. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban 10-18 óráig érhető az Art Placc képző-, és iparművészeti adventi vásár és lazuló. A Deák téren 16-21 óráig látható a fényfestés a Hírös Agóra homlokzatán.

Hétfőn a Deák téren 16-18 óráig találkozhatnak a gyerekek a Hírös Agóra Mikulásával. A további programok megismerhetők az Agóra honlapján.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik