vita

2021.09.27. 10:36

Perre mehet Kalocsa az iroda miatt

Az önkormányzat kiemelné a Hunyadi János utcai közösségi házból a helyi szocialisták szervezeti irodáját. A párt egy több évtizedes gyakorlat szerint kapta meg a 34 négyzetméteres helyiség használati jogát, még 2018 januárjában, miután addigi irodája tulajdonost cserélt. Az előző városvezetés még felajánlott másik ingatlant, a mostani, fideszes önkormányzat viszont nem akar, inkább pénzt ajánl, amiből meg az MSZP nem kér.

Gábor János

Dr. Filvig Géza polgármester a képviselő-testület elé vitte az ügyet, kérve a városatyákat, hogy hatalmazzák fel tárgyalások kezdeményezésére, vagy ha azok nem járnak sikerrel, akkor jogi eljárás indítására. Azzal érvelt, hogy az MSZP civil csoportok elől foglalja a helyet, és az önkormányzat azonnal adna közösségi funkciót a helyiségnek, ha megszűnne a párt kizárólagos joga. Hangsúlyozta:

rajtuk kívül nincs még egy politikai szervezet Kalocsán, amelyik önkormányzati ingatlanban vezetne irodát, és úgy véli, hogy az ott zajló tevékenységeknek csak a közművelődéshez kellene kötődniük, arról nem is beszélve, hogy egy pályázati lehetőség esetén gondot okozhat, ha Kalocsa nem önállóan rendelkezhet az épület fölött.

A városvezetés levélben kérte az MSZP-t, hogy mondjon le vagyonértéki jogáról, vagy javasoljon megváltási összeget. A válasz szerint csak csereingatlant fogadnának el, viszont ezt a megoldást a város kizárta, majd újra pénzt ajánlott – sikertelenül. A patthelyzet miatt további egyeztetésre van szükség, vázolta Filvig Géza, jelezve: ha kell, perre is mennek. A városatyák megszavazták, hogy tárgyalásos, vagy jogi úton folytatódjon az ügy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában