galériával

2021.09.15. 06:55

Birtokba vették a hetényi óvodások az új műfüves pályát

A Magyar Labdarúgó-szövetség Országos Pályaépítő Programjának keretében épülhetett meg a műfüves focipálya, aminek létrehozásában az önkormányzat és az óvoda részéről is sokan segédkeztek.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

Műfüves focipályát adtak át kedden Kecskemét-Hetényegyházán, a Pajtás utcai óvodában, az intézmény tanévnyitójának keretében. A pálya építése a Magyar Labdarúgó-szövetség Országos Pályaépítő Programjának keretében valósult meg.

Az eseményen jelen volt dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Engert Jakabné alpolgármester, dr. Papp Zoltán, Hetényegyháza önkormányzati képviselője, valamint Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója.

A futballpálya létrehozásában sokan közreműködtek az önkormányzat és az óvoda részéről, akik virágot és ajándékot vehettek át Dakó Csillától, az óvoda vezetőjétől. A 2021–22-es óvodai nevelési évet dr. Salacz László országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, az elmúlt időszak mindenkinek emberpróbáló volt, és az óvodákban a munka még nehezebb, hiszen gyerekekkel kellett megértetni az adott helyzetet, szabályokat.

– Óvodáinkban minden feltétel adott ahhoz, hogy megvalósuljon az egyéni szükségletekre is épülő személyes fejlesztés, a családias hangulat – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

Az óvodások műsora után Szemereyné Pataki Klaudia polgármester meglepetést adott át a gyermekeknek: egy léggömbben utazó kecskét, mely egyrészt a várost, másrészt a szabadságot, a kalandok ígéretét, és a mesék varázsát hivatott szimbolizálni. A polgármester hangsúlyozta: fontos, hogy a mozgás szeretetére megtanítsuk a fiatalokat, egy focipályával pedig kedvet kapnak arra, hogy sportoljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában