kiskunhalas

2021.09.10. 14:44

Korlátozzák a szolgáltatást a nem fizető fogyasztóknál

Közel ezer fogyasztónál korlátozzák a vízszolgáltatást Kiskunhalason.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com

Meghaladja a 25 millió forintot a lejárt határidejű vízdíjtartozás a szolgáltató felé, ezért a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. négy napon át korlátozza az ivóvíz-szolgáltatást a működési területén, közel ezer fogyasztónál.

A Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. a tulajdonos önkormányzatok megbízásából ötven településen szolgáltat a közegészségügyi előírásoknak megfelelő minőségű ivóvizet az ipari, vállalkozói egységek mellett mintegy nyolcvanezer ember számára. A felhalmozott vízdíjtartozások miatt – amely

átlag 50–60 ezer forint, az együttes elmaradás összege pedig eléri a 25 millió forintot

– vezeti be a vízszolgáltató cég a kiskunhalasi üzemegysége területén a részleges vízkorlátozást a hátralékot felhalmozott felhasználók körében a jogszabályi előírásoknak megfelelően, amely közel ezer fogyasztót érint – közölte Mátyus Zoltán, a cég ügyvezetője.

A teljes szolgáltatási területen, nyár végével különböző eltolt időpontokban hajtják végre a tartósan nem fizető fogyasztóknál az ivóvíz-korlátozást. A tapasztalatok szerint a többszöri felszólítás után az ivóvíz-korlátozás a nem fizető fogyasztók nyolcvan százalékánál eredménnyel jár, rövid időn belül rendezik a hátralékukat, vagy kérelmezik a részletfizetést – tette hozzá az ügyvezető.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában