évforduló

2021.09.24. 12:09

Jublieumot ünnepelt a Magyar Pünkösdi Egyház Keceli Gyülekezete

A napokban ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját a Magyar Pünkösdi Egyház Keceli Gyülekezete. Az ünnepséget eredetileg 2020 októberében tervezték megtartani, hiszen 1940-től működik szervezett módon a Keceli Pünkösdi Gyülekezet, de a járvány miatt akkor el kellett halasztani a jubileumot.

Barta Zsolt

Keceli Pünkösdi Gyülekezet

A napokban tartott rendezvényt Rémán Dániel lelkipásztor nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta a hálaadás és a múlt értékelésének fontosságát az ilyen jelentős mérföldköveknél. Az ünnepi igehirdetésben Pataky Albert egyházelnök-lelkipásztor szolgált, aki felhívta a figyelmet az emlékezés és a felejtés képességének fontosságára.

A rendezvényen beszédet mondott Bányai Gábor, Bács-Kiskun megye országgyűlési képviselője is, aki jó kívánságaival együtt, a COVID19 fertőzésből való felépülésének történetét is megosztotta az ünneplő gyülekezettel.

A képviselő személyes hangvételű tanúságtételében beszélt Isten-élményeiről, csodának tartva az életben maradását és a felgyógyulását.

Kecel Város Önkormányzatának köszöntését Forrai Ákos alpolgármester adta át, aki történelmi összefoglalóval mutatott rá azokra a nehézségekre, amelyekkel a pünkösdi mozgalomnak, illetve a helyi gyülekezetnek szembe kellett néznie. Ennek fényében óriási eredménynek nevezte a nyolc évtizedes működést, melyben a gyülekezet reményt és támogatást nyújtott a hitet gyakorolni vágyók számára.

Városi Ferenc nyugalmazott lelkipásztor, aki 45 éven keresztül szolgált a gyülekezet élén, az alapítók szolgálatáról és áldozatkészségéről emlékezett.

Városi István és felesége Ilona már a ‘30-as évek közepén jártak Kecelre evangélizációs istentiszteleteket tartani. Sok éven át, hetente több alkalommal, mintegy 40 kilométert tettek meg oda-vissza biciklivel, hogy az újonnan plántált gyülekezetet istápolják. Az alapítók munkája nyomán 1940-től már rendszeres gyülekezeti élet zajlott a keceli pünkösdi csoportban.

A városból és a térségből sokan csatlakoztak a jubiláló gyülekezethez. A vendég igehirdető Pintér Imre, a Magyar Pünkösdi Egyház missziós alelnöke volt, aki arról beszélt, hogy az ünnepléshez hozzátartozik a kapcsolatok rendezése is. József történetén keresztül hallhattak a résztvevők egy tanulságos előadást egymás valódi megismerésének fontosságáról, és a megbocsátás erejéről. Az ünnepi hangulatot emelte a gyülekezet zenei csapatának színvonalas szolgálata és a gyermekbibliakör csoport éneke is.

Keceli Pünkösdi Gyülekezet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában