galériával

2021.09.19. 13:17

A falunapon adták át a felújított óvodát Páhiban

Szombaton egy falunap keretein belül adták át Páhiban a felújított óvodát. Mint kiderült, a településen a következő években is folytatódik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP).

Barta Zsolt

Font Sándor országgyűlési képviselő és Mák Kornél megyei közgyűlési alelnök is megtisztelte jelenlétével a Páhi Tündérkert Óvoda átadóünnepségét, amelyet szombaton, a falunap keretében szerveztek. Az intézmény felújítási munkálatait zárta le a rendezvény.

Font Sándor képviselő megemlítette a Magyar Falu Programot, amellyel a kormány a kistelepülések infrastruktúráját fejleszti, hogy a falvak élhetőségét erősítse.

Mák Kornél azt hangsúlyozta, hogy az oktatási intézmények fenntartása, illetve fejlesztése alapvető érdeke egy-egy közösségnek, de a kormánynak is. A megyei önkormányzat kezelésében lévő Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében támogatják a települések igényeit. Mint elmondta, több tízmillió forint érkezett az óvoda felújítására, a következő hét évben a TOP Plusz program keretében pedig további beruházásokra nyílik lehetőség a megyében és Páhiban is.

Supka Zsoltné, a Tündérkert Óvoda intézményvezetője ismertette az óvoda – ahol jelenleg 35 kisgyermek nevelése folyik – és a konyha lezárult beruházásait. Mint elmondta, összesen 39 millió forintot nyert az önkormányzat a munkálatokra, melyből megvalósult a fűtésrendszer korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, a konyha felújítása, a hőszigetelés és a csoportszobák megújítása is.

– Az elmúlt időkben más beruházások is sikerrel zárultak, ezek közül kiemelkedő volt a napelemrendszer felszerelése – hangsúlyozta a pedagógus, aki után az evangélikus-, a református-, a katolikus egyházak képviselői áldották meg az óvodát. A rendezvényt az óvodások műsora zárta.

Petz János polgármester hírportálunknak elmondta, hogy az intézmények felújítási munkálatai nem álltak le: most egy hétfős minibölcsődét alakítanak ki, amelyre nagy szükség van, mivel tavaly 16 gyerek született a faluban, idén pedig nyolc. Az avatás után a szüreti felvonulással folytatódott a nap Páhiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában