galériával

2021.08.21. 15:30

Nyílt napot tartottak a kiskőrösi tűzoltók

Nyílt napot rendeztek pénteken a kiskőrösi tűzoltólaktanyában.

Barta Zsolt

Délután négy óráig várták az érdeklődőket a kiskőrösi tűzoltók. A látogatók többséges kisgyermekes család volt.

A kíváncsiak megtekinthették a tűzoltó autókat, a gyerekek kipróbálták milyen érzés vízsugárral oltani. A felállított sátorban a felnőttek és a gyerekek is felpróbálhatták a méreteik alapján a tűzoltók gyakorló ruháit.

Szipőcs Péter százados, a tűzoltók parancsnoka a baon.hu-nak elmondta, hogy kötött program ugyan nincs, de körbe vezetik az érdeklődőket azokban a terekben, ahol tartózkodnak a munkatársai. A kiskunhalasi tűzoltók a létraszert áthozták Halasról, amelyet kipróbálhatnak a bátrabbak. Ez húsz méter magasra emelte fel azokat, akik át akarták élni magasba emelkedés pillanatait. Lehetőséget biztosítottak egy imitált tűzoltásra is, több versenyeszköz segítségével. A parancsnok elmondása szerint, a napi szolgálat vett részt az eszközök bemutatásán. Összesen nyolcan segítették a program sikerességét az ügyeletesek részéről.

Fotó: Barta Zsolt

Egy riadót is bemutattak, amely keretében a tűzoltóautó és egy vízszállító gurult ki teljes felszereléssel és a legénységgel a garázsból.

– A szolgálati létszám száma 38 fő – mondta a parancsnok. Kérdésünkre mit tennének, ha egy riadót kapnának a rendezvény során, Szipőcs Péter elmondta, hogy a kiskunhalasi tűzoltóság kettes autója áll a garázsban, amely két percen belül elindulna a riasztás helyszínére. A kiskőrösieknek pedig késleltetve hat percen belül lehetne elindulni, a kiskőrösi önkéntesek helyettesítenék a hivatásosokat a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában