útinform

2021.08.18. 07:31

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük a szerdán érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Fotós: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a szerdai napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak:

Az M0-s autóút déli szektorán a Hárosi Duna-hidat javítják. A hídon a forgalmat az M5-ös autópálya felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként két-két sáv használható.

Az M5-ös autópályán,

– Kecskemétnél hidat javítanak. Röszke felé a külső- és a leálló sávot lezárták, a forgalmat a belső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Budapest felé a külső- és a leálló sáv használható.

– napközben több helyszínen is javítják a szalagkorlátot. Budapest felé 9:00 és 11:00 között, Újhartyán és Inárcs térségében. Az ellenkező, Röszke felé vezető oldalon Inárcsnál, a 37-es kilométernél, Őrkény és Lajosmizse között az 55-ös kilométernél és az 59-es kilométernél, továbbá zajlik majd a munkavégzés. Mindegyik helyszínen a belső sávot kerítik el a forgalom elől.

– Röszke felé, Örkény és Lajosmizse között, az 56-os kilométernél hézagkiöntés miatt napközben szakaszosan lezárják a külső sávot.

– burkolati jeleket festenek Röszke felé a 73-as és 81-es kilométer között. Lajosmizse és Kecskemét között mozgó tereléssel haladnak, a belső sávot zárják le.

Főutak:

Baján átépítik az 51-es és az 55-ös főút kereszteződését. A körforgalmú csomópont kialakítása miatt mindkét főúton korlátozásra készüljenek!

Az 53-as főúton, Kiskőrösnél a 29-es és a 30-as km között aszfaltoznak. Augusztus végéig a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 55-ös főúton,

– a Pörböly és Bátaszék közötti szakaszon felújítják a burkolatot. A munkálatokat több ütemben, szakaszonként végzik, félpályás lezárás mellett.

– a Bátai főcsatorna hídját újítják fel. A 117-es kilométernél lévő híd előtt az autósokat egy helyben kiépített terelőútra irányítják.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani. (16-os km)

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es kilométer között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek. (5301-es)

az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben. (5301-es út)

a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es kilométer között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös kilométernél lévő híd lezárása miatt a forgalmat a Homokmégy, majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el. (5308-as út)

Kamionstop:

A kamiontilalom az ünnepi hétvégén a következőképpen alakul:

A vonatkozó kormányrendelet előírásaihoz képest módosul az augusztus 20-i hétvégén a 7,5 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek korlátozása.

A kamionstop időszaka három rövid nappali szakaszra osztódik a hazai utakon, így pénteken 22 órától szombaton 6-ig, valamint szombaton 22 órától vasárnap 6:00 óráig szabadon közlekedhetnek a nehéz-tehergépjárművek.

Az augusztus 20-i hétvégén a 7,5 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek korlátozása az alábbi időszakokban érvényes:

2021. augusztus 20. (péntek) 8:00 – 22:00

2021. augusztus 21. (szombat) 6:00 – 22:00

2021. augusztus 22. (vasárnap) 6:00 – 22:00

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában