Soltvadkert

2021.08.05. 18:56

A horgászat szeretetére ösztönzik a fiatalokat a táborban

Már hat éve, hogy kétszer egyhetes horgásztábort rendez a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület az általános iskolás korú fiataloknak Soltvadkerten, a Vadkerti-tónál. Az első turnus július első hetében táborozott, a második e héten tanulja a horgászat alapjait.

Horváth Péter

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A szervezők célja a fiatalok motiválása arra, hogy a virtuális világon kívül a természetben, a közösségben és a horgászat jelentette nyugalomban is megtalálják az értéket. – Célunk, hogy hozzájáruljunk a következő horgászgeneráció felneveléséhez – mondta Ungvári Ferenc egyesületi elnök.

Balogh Kálmán táborvezető elmondta, hogy a tábor hozzájárul a horgászkultúra fejlesztéséhez is.

A rendezvény egy-egy hete alatt megismerkednek a fia­talok a horgászat alapjaival, a horogkötéstől egészen a halak kiemeléséig és azok kezeléséig. Jártasságot szereznek a különböző horgászmódszerekben, ami alapján könnyebben dönthetnek a változó helyzetekhez illő technikák közül. A tábor vezetői bemutatják a fontosabb halfajokat, valamint a környező terület természeti értékeiről, a tó körüli élővilágról is szó esik. A táborvezetők fontosnak tartják, hogy olyan erős alapokat adjanak a fiataloknak, amivel jelenlétük nélkül is magabiztosan horgászhatnak a későbbiekben. Megtudtuk, hogy a gyerekek körében talán a legnépszerűbb horgászati fajta a feederezés, vagyis a finomszerelékes horgásztechnika, ahol a horgász számára a kapást a meggörbülő botspicc jelzi.

A tábor vezetője elmondta, hogy idén már vannak olyan segítők is, akik gyerekként a táborban kezdték a horgászatot és visszatérő vendégeknek számítanak.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában