múltidéző

2021.07.26. 10:59

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

baon.hu

Forrás: Olvasói fotó

 

Fotó: Olvasói fotó

Tanévzáró

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár újabb iskolás felvétellel nosztalgiázna, mely 1964-ben készült az Ágasegyházi-úti Iskola tanévzáró ünnepélyén. Középen Zombori Jánosné Margitka, az iskola vezetője látható tanítványai körében. Margitka éjjel és nappal szolgálta az ott élő lakosságot. Az épületben működött egy telefon is, mely az egyetlen volt a közelben.

Fotó: Olvasói fotó

Községi rendezvény

Jakabszállásról Szabó Mihály nyugalmazott polgármester évtizedekkel ezelőtti fotója egy községi rendezvényt idéz meg, melyen sok idős vett részt. Mint írja: a községi rendezvényeken az akkori tanácsi, majd önkormányzati dolgozók mindig besegítettek, munkájukat ezúton is köszöni. A képen látható bal sarokban idős Kálmán Mihály mezőőr, aki mindvégig kiválóan végezte munkáját, de sajnos már nem lehet közöttük.

Fotó: Olvasói fotó

Balatoni élmények

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus a kilencvenes évekbe kalauzolja el a régi fotók iránt érdeklődőket. A keceli tanács a hetvenes években vásárolt telket Balatonmáriafürdőn a vízparton, ahol a tanulókkal közösen, építőtábor keretében faházakkal egy szép tábort és nyaralóhelyet alakítottak ki. A táborozás azóta is folyik. Ez a felvétel 1997-es, mely mutatja, a gyerekek és a kísérő tanárok is nagyon élvezték a nyaralást, a mindennapos fürdőzést.

Fotó: olvasói fotó

Megyesi József

Jakabszállásról Szabóné Harkai Erika évek óta vezeti a közösségi portálon az Élet a régi Jakabszálláson oldalt, ahol rengeteg régi fotót osztanak meg a helyiek. Ebből választotta ki olvasónk Megyesi József felvételét, mely őt magát ábrázolja egykoron katonaként. A régi tanyájuk a Görbeszéki-tónál volt, mely a mostani Gedeon Birtok öreg tanyája.

Fotó: Olvasói fotó

Osztálytalálkozó gondolatban

Kecskemétről Hauch Klára régi iskolás tablójával idézné fel a régi szép időket. 1970-ben végzett a Hetényegyházi Általános Iskolában. Mint írja: sokan már nincsenek közöttük. A még élő öregdiákok e fotó segítségével szeretnének – lélekben, gondolatban – egy „teljes létszámú osztálytalálkozót megtartani”. Mindenkire szívesen emlékeznek vissza, örömmel idézik fel a közös éveket. A hozzátartozók, akik felismerik rokonaikat, ebből is tudhatják, nekik fontos minden osztálytárs, még akkor is, ha már „csak” a gondolataikban, szívükben élnek!

Fotó: olvasói fotó

Katonaélet

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredesnek nagyon sok régi katonafényképe van. Ezen az 1928-as felvételen a Magyar Királyi 9. honvéd gyalogezred II. zászlóaljának tisztikarát örökítették meg egy törzsvezetési gyakorlat szünetében a Kecskemét környéki tanyavilágban. A képen hátul ül Jakahidy Géza főhadnagy, elöl középen pedig Szörényi Árpád főhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában