Beruházás

2021.07.05. 19:43

Jó ütemben halad az útfelújítás Jánoshalmán

Május közepén vonultak fel a munkagépek és kezdődött el az 5312-es számú út egy szakaszának felújítása Jánoshalma belterületén.

Pozsgai Ákos

a_20210630_utepites_janoshalma_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

A kivitelező Duna Aszfalt Kft. miután átvette a munkaterületet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től és az Önkormányzattól, a munkálatok megkezdése előtt az ingatlanokról történő ki- és behajtás időleges akadályoztatásáról a postaládákba bedobott tájékoztatókon értesítették és értesíti folyamatosan az érintett lakókat – közölte Czeller Zoltán polgármester, aki elmondta azt is, hogy közel másfél kilométer hosszan újul meg teljes egészében a Dózsa György utcai szakasz a Bajai úti kereszteződéstől egészen a mentőállomásig.

A kijelölt szakaszon új aszfaltburkolatot kap az úttest, és ezzel párhuzamosan a régi szegélyköveket felszedik és újakat építenek be, megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer, a kapubejárókat is szintbe hozzák az úttesttel. A kivitelezési munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak.

Az 5. számú választókerület lakói számára közölt újabb kedvező híreket Bányai Gábor országgyűlési képviselő a közösségi oldalán, mely szerint közel 160 millió forintból folytatódhatnak több kistelepülésen az útfelújítások. A Magyar Falu Program keretében Császártöltés 10,7, Hajós 39,9, Imrehegy 10,5, Kelebia 33,3, Kunbaja 17,1, Tataháza 25,7, Tompa 22, 1 millió forint támogatásban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában