kiskunfélegyháza

2021.07.10. 10:07

Harminc esztendeje szolgálják és képviselik a nagycsaládokat

 Harminc éve a félegyházi nagycsaládok támogatása céljával alakult meg a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete, Csitos Györgyné vezetésével.

Vajda Piroska

Benedek Szilvia (balra) régióvezető, Tarnóczki Sándorné helyi elnök és Balla László alpolgármester

Forrás: Munkatársunktól

A város legnagyobb civil szervezete a napokban ünnepelte a jeles évfordulót, melynek apropóján a jelenlegi elnökkel, Tarnóczki Sándornéval beszélgettünk. Elmondta, az országos egyesület megalakulása után négy évvel, szinte az elsők között alakult meg a félegyházi szervezet, melynek célja a kezdetek óta ugyanaz: az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése.

Megtudtuk, az egyesület tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában.

A félegyházi szervezet elnöke azt is elmondta, egyesületüknek jelenleg százötven tagcsaládja van, ez mintegy 750 tagot jelent. Az egyesület tevékenysége felöleli szinte az emberi élet minden területét. Mint kiemelten közhasznú szervezet, nem csupán a szorosan vett tagsággal tartják a kapcsolatot, hanem mindenkivel, aki bármilyen okból hozzájuk fordul segítségért. Ugyanakkor a városi rendezvényeken is aktívan részt vesznek.

Fontos feladatuknak tartják, a nagycsaládok segítése mellett, a fiatalok családi életre, környezettudatos magatartásra nevelését és az egészségfejlesztést.

Tarnóczkiné kiemelte még az adománygyűjtést, amivel a rászoruló családokat segítik. Mint mondta, egyesületük összetartó közösség, rendszeresen szerveznek közös kirándulásokat, családi napokat és ünnepeket.

Benedek Szilvia (balra) régióvezető, Tarnóczki Sándorné helyi elnök és Balla László alpolgármester
Fotó: Munkatársunktól

A legnagyobb civil szervezet

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének jelenleg mintegy 14 299 család a tagja, amely közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül tartozik a szervezethez. Szerte az országban több mint 250 helyi közösség tevékenykedik, hét regionális központjuk működik: Al-Duna (Pécs), Balaton (Nyirád), Dél-Alföld (Orosháza), Észak-Magyarország (Gödöllő), Felső-Duna (Győr), Felső-­Tisza (Debrecen), Közép-Magyarország (Monor). Egyesületeikben folyamatosan mintegy 1500 önkéntes dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában