keko

2021.07.31. 15:31

Forgalomba helyezik a buszfordulót Kecskeméten

Hamarosan már az új, Margaréta Otthonnál épült buszfordulónál állnak majd meg a 4-es, 14-es és 14D jelű járatok Kecskeméten. A 12-es buszok vonalát is idáig meghosszabbítják, így közvetlen buszkapcsolat lesz a Hunyadiváros és a Széchenyiváros között.

Hraskó István

Az új buszforduló a Margaréta Otthon nevet fogja viselni

Fotó: Hraskó István

A Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo) Kft. nemrég közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tette közzé, hogy augusztus 8-tól, vasárnaptól menetrendi változások lépnek életbe. Az egyik fő módosítás, hogy forgalomba helyezik az új autóbusz-alközpontot a Károly Róbert körúton, az idősotthon mellett. A buszfordulót egy 503 millió forintos, részben uniós finanszírozású projekt keretében építették meg, az arborétum melletti körforgalommal, három fedett utasváróval és a sofőrök szociális épületével együtt, amely biztosítja a sofőrök számára a rövid pihenés és étkezés lehetőségét, valamint mosdóba is el tudnak menni.

A buszfordulónál egy fedett kerékpártárolóban lehet lezárni a bicikliket.

A jelenlegi, végállomásként működő megállóhely ezentúl a „Margaréta utca” nevet fogja viselni, míg az új buszforduló lesz a „Margaréta Otthon” megálló. A 4-es, 14-es és 14D jelű buszok augusztus 8-tól már innen indulnak és ide érkeznek, de útvonaluk változatlan marad. A 12-es járatok pedig nem a Széchenyi térig, hanem egészen a Margarétáig közlekednek a jövőben, így a Széchenyivárosból könnyen, egy busszal el lehet majd jutni a Hunyadivárosba, például a Köztemetőbe.

A 14-es buszjáratok egy része beolvad a meghosszabbított 12-es jelzésű vonalba és 12-es jelzéssel fog járni

– közölte a KeKo. Korrekciók lesznek a 4-es vonalán is, az indulási időpontok változnak 5–15 perccel. Ezekről érdemes már most tájékozódni a keko.hu oldalon.

Az új buszforduló a Margaréta Otthon nevet fogja viselni
Fotó: Hraskó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában