beruházás

2021.07.14. 15:46

Felújítási munkák kezdődnek a Kecskemét-Kerekegyháza összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar Falu Program keretein belül burkolatfelújítási munkák kezdődnek hétfőn a Kecskemét-Kerekegyháza összekötő úton. A munkálatok félpályás korlátozások mellett zajlanak, emiatt az érintett szakaszon közlekedők hosszabb menetidővel számolhatnak.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az 5218-as számú Kecskemét-Kerekegyháza összekötő út közel 2 kilométeres szakaszán végeznek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kecskeméti mérnökségének szakemberei nagyfelületű burkolatfelújítási munkákat – áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében. Mint írják, a beruházás első ütemében, hétfőn és kedden a marási, míg július 26. és augusztus 4. között a burkolatmegerősítési beavatkozásokat, aszfaltozásokat végzik el.

A munkálatok idején félpályás korlátozás és jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben, ugyanakkor a szakemberek arra is készülnek, ha a forgalom nagysága szükségessé teszi, akkor időszakosan jelzőőrös irányításra állnak át. Az autóbusz megállóhelyek átépítésének idejére ideiglenes autóbusz megállóhelyek kerülnek kialakításra, ugyanakkor az aszfaltburkolat építéssel érintett szakaszokon egy-egy megállóhely átmenetileg nem lesz használható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozások és egyéb jelzések betartása mellett közlekedjenek.

A javítási munkák idején időszakosan hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában