KALOCSA

2021.07.05. 07:00

Büntetés járhat a nem megfelelő kutyatartásért

A város egyetlen menhelye telt házas és csak korlátozott lehetőségei vannak a befogásra, nagyon elszaporodtak a kóbor kutyák az utcákon.

Gábor János

Forrás: Shutterstock

Az elszabadult ebek egy részéről a város megtudta, hogy nem gazdátlan állatokról van szó, csak éppen a tartásuk nem megfelelő körülmények történik. Dr. Kiss Csaba jegyző közleményben tudatta: a hatályos állatvédelmi törvény értelmében akár 150 ezer forintos büntetés járhat annak, aki nem tesz eleget a saját ingatlanhatáron belül tartásra és a védőoltásra vonatkozó előírásoknak.

Kiss Csaba kiemelte: már az is szabálysértésnek minősül, ha valaki felügyelet nélkül közterületre, védett természeti, vagy vadászterületre engedi a kutyáját, sőt az is, ha a veszélyes állatot nem megfelelően elzárt helyen, esetleg figyelmeztető tábla kihelyezése nélkül tartja.

Az önkormányzatnak nem elsődleges célja a büntetés kiszabása, ugyanakkor a probléma olyan méreteket öltött, hogy már nem tudnak szó nélkül elmenni mellette. Az önkormányzat kéri, hogy a gazdák tegyenek eleget az alapvető tartási, gondozási szabályoknak, és főként az ebek felügyelet alatt tartásának.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában