jubileum

2021.06.18. 06:55

Százéves fennállását ünnepli a keceli futball

Társasági eseményként értékelhető az a szombat délelőtt megnyílt kiállítás, amelyet Kecelen rendeztek. A Városi Múzeum adott helyet a Kell egy csapat – 100 éves a keceli foci című tárlatnak.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

Az ünnepélyes megnyitón a vendégeket Benyák Ferenc múzeumvezető és Haszilló Ferenc polgármester üdvözölte. Ezt követően Horti Gábor sportriporter konferálása mellett hallhattuk Sipos Jenő Magyar Labdarúgó-szövetségi (MLSZ) szóvivőnek, Losonczy Lászlónak az MLSZ megyei sportigazgatójának és Fekete Szabolcs plébánosnak a köszöntőjét, ünnepi gondolatait.

Haszilló Ferenc beszédében hangsúlyozta, hogy amikor a keceli Flaisz István hazajött 1921-ben a nyugati fogságból, magával hozta a játék szeretetét, a szabályait, és megalapította a helyi labdarúgó csapatot. Majd felsorolta azokat az eredményeket, eseményeket, amelyek a százévnyi sporttörténelem mérföldköveit jelképezik. Hangsúlyozta, hogy a futball a helyi identitás fejlődése szempontjából is fontos szerepet játszik. Megjegyezte, hogy a keceli azonosság tudaterősítésében a helyi múzeumnak is érdemei vannak. Az intézmény tavalyelőtt a keceli posta 150 éves történetét mutatta be, tavaly pedig a szintén másfél évszázados helyi tűzoltóság életét foglalta össze egy kiállítás keretében.

Az elmúlt hetekben 1200 újságcikk, 1000 dokumentum áttanulmányozása után alakult ki az a kép, amelynek a lenyomatát a tárlaton megtekintheti az érdeklődő.

A kiállítás megrendezéséhez nagyon sokan otthon őrzött tárgyaikkal járultak hozzá, hangsúlyozta a polgármester, aki átadta a szót Sipos Jenőnek. A vendég hangsúlyozta: a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy értékelni lehessen a múltat. A beszédek és a tárlatnyitás után a Kecel FC és Ferencváros öregfiúk-csapata játszott barátságos mérkőzést. A meccsre szép számmal érkeztek a szurkolók, akik örömére a vendéglátók nyertek 2–1-re.

Fotó: Barta Zsolt

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában