bács-kiskun

2021.06.07. 12:11

Ezzel a projekttel zárul az M44-es gyorsforgalmi út kiépülése

A legnyugatibb szakasz Szentkirály és Kecskemét között épül ki 32,3 kilométeren

baon.hu

Forrás: magyarepitok.hu

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a TED-en közzétette az M44-es gyorsforgalmi út Kecskemét (5-ös főút) és Szentkirály közötti szakaszára kiírt közbeszerzést.

Itt tartanak jelenleg az M44-es szakaszai

A kiírás szerint a 32,3 kilométer egybefüggő szakasz megvalósítása csatlakozik az építés alatt lévő Szentkirály-Lakitelek szakaszhoz, melyet a Közgép Zrt. kivitelez 4,6 kilométeren. Emellett szintén folyamatban van a Lakitelek és Tiszakürt között új Tisza-híddal létrejövő szakasz a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében 10 kilométeren – írja a magyarepitok.hu.

A Tiszakürt és Békéscsaba közötti 80 kilométeren ugyanakkor már négy sávon autózhatunk, miután tavaly decemberben átadták a Duna Aszfalt által kivitelezett Kondoros-Békéscsaba szakaszt, amely kiegészítette a korábban a Tiszakürt és Kondoros között elkészült 62 kilométert.

Az M44-es célja, hogy Békéscsabát bekösse a gyorsforgalmi hálózatba, azáltal hogy az M5-ös autópályát összeköti a várossal.

Az M44-es Nagykőröst is eléri

A közbeszerzés tartalmazza az útépítéshez kapcsolód további részprojekteket is. A beruházásban ennek megfelelően létrejön

  • az 5-ös főútnál turbó körforgalmú csomópont
  • a 441-es főútnál különszintű csomópont,
  • egy egyszerű kétoldali pihenőhely
  • összesen 14 db műtárgy, melyek között van négysávos gyorsforgalmi út átvezetését szolgáló olyan híd (vagy felüljáró vagy aluljáró), melynek két közvetlen támasza közötti legnagyobb szabadnyílása 44 méter.
  • Szakmapolitikai döntés alapján az M8-as gyorsforgalmi útként megtervezett Kecskemét- Nagykőrös szakaszt is M44-es gyorsforgalmi útként kell forgalomba helyezni – olvasható a közbeszerzés szövegében.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában