ünnepség

2021.06.28. 06:55

Diplomát kaptak a végzősök Baján

Az Eötvös József Főiskola diplomaátadó ünnepségét tartották meg június 25-én délelőtt a Posta Sándor Sportcsarnokban. A hely­színen 84 hallgató vehette át diplomáját.

Márton Anna

Az Eötvös József Főiskola 84 hallgatója vehette át diplomáját

Fotó: Márton Anna

Az esemény az elnökség bevonulásával kezdődött. Jelen volt dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor, Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, prof. dr. Pap Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának dékánja, Bakonyiné dr. Kovács Bea általános rektorhelyettes és dr. Paska Mihály kancellár.

A rendezvény nyitóműsoraként Szőnyi Erzsébet három biciniuma hangzott fel: a Madarak, a Greensleeves és A pincekulcs című darabból, előadták az énekműveltség-területes hallgatók, Alföldi Anna és Ördög Szimonetta, felkészítő oktató dr. Kosóczki Tamás főiskolai docens. Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor gratulált a végzősöknek azért is, mert a rendkívüli helyzetben helytálltak, továbbá kifejezte köszönetét az oktatóknak, cégeknek, vállalatoknak, önkormányzatoknak, ahol felkészítették a pályájukra a hallgatókat.

– Szívből gratulálok a teljesítményükhöz, külön azért is, mert ebben a rendkívüli helyzetben kiválóan helytálltak, és bízom abban, hogy az 1870 óta működő intézményünkben, a 150 éves hagyományokra épülő oktatásunkban megtalálták számításaikat, így főiskolánk jó hírét viszik tovább – mondta köszöntőjében dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor. Zsigó Róbert államtitkár elismerését fejezte ki a végzős hallgatók részére, akik tanulmányaik révén képviselői, szellemi irányítói lehetnek a közösségüknek.

– Tanácsaikra odafigyelnek az emberek és véleményüket is kikérik majd. Hamarosan átvehetik erőfeszítéseik gyümölcsét, a főiskolai diplomát. Azonban az öröm pillanataiban sem szabad megfeledkezniük arról, hogy a papír, amelyre az oklevelet nyomtatták, voltaképpen szimbólum. Jelképe annak, hogy egy életforma részesei voltak. Jelképe annak, hogy szemináriumokra jártak, zárthelyi dolgozatokat írtak, és jelképe annak is, hogy egy csodálatos város nagyszerű főiskoláján szerezték meg a tudást, amelyre mindenkor támaszkodhatnak. Erre a tudásra nagy szüksége van a térségnek és az országnak, önök nélkül ugyanis kudarcot vallanának a későbbi nemzedékek! – fogalmazott a rendezvényen Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

A végzősök nevében Tar Melinda, német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgató búcsúzott. Ezt követően Nagyapáti Anna végzős óvodapedagógus szakos hallgató a főiskolától való zenés búcsúzásaként Francesco Sartori: Time to say goodbye című darabját gordonkán szólaltatta meg, dr. Kosóczki Tamás zongorakíséretével. A végzett hallgatók a fogadalomtétel után átvehették diplomáikat.

Az Eötvös József Főiskola 84 hallgatója vehette át diplomáját
Fotó: Márton Anna

Színes a paletta

A januári és a júniusi záróvizsgázók számára tanító, német nemzetiségi tanító, óvodapedagógus, német nemzetiségi óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapszakos diplomákat adtak át. Kompetencia alapú angol nyelvi tanító, gyermekkori prevenciós és rehabilitációs mozgásfejlesztési szakirányú továbbképzési szakon, cigány-roma nemzetiségi mentorpedagógus, valamint fejlesztő-differenciáló pedagógia területen pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szakon is oklevelet vehettek át a már pályán lévő pedagógusok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában