Balatonfüreden ápolják tovább Bányai Gábort

Újabb közleményben adott hírt egészségi állapotáról Bányai Gábor (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, aki azt írta közösségi oldalán, hogy minden vizsgálati eredménye szerint a Covid okozta károkat a szervezete meggyógyította.

Pozsgai Ákos

Forrás: Bányai Gábor országgyűlési képviselő Facebook-oldala

A politikust 111 nappal a kórházba kerülése után hétfőn szállította át a szegedi klinikáról az Országos Mentőszolgálat mentőautója a Honvéd Kórház Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetébe, ahol az elkövetkezendő heteket rehabilitációval tölti majd. A politikus a közösségi oldalán egy fotót is megosztott a szegedi indulása előtt, a képen dr. Babik Barna professzorral és a szegedi kórház ápolójával látható.

– „Mérhetetlen boldogsággal jelentem, győztem! Sokáig tartott ez a harc, a vírus mindent megtett azért, hogy feladjam, de nem adom én olyan könnyen magam! Nagyon megküzdöttem a túlélésért!” – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írta közösségi oldalán Bányai Gábor.

A képviselő arról számolt be, hogy minden vizsgálati eredménye szerint a Covid okozta károkat a szervezete meggyógyította, a korábban menthetetlennek nyilvánított tüdője pünkösdkor életjeleket kezdett adni, majd mindössze két hét leforgása alatt gyönyörűen letisztult.

Szinte olyan, mint a betegség előtt volt. Május közepén előkészítés alatt állt a Budapestre szállítása, mert akkor még úgy tűnt, hogy tüdőtranszplantációra lesz szüksége, erre azonban nem került sor.

– „Pontosan 111 nappal a kórházba kerülésem után az egészségemért való küzdelmem első szakasza lezárult. Most a rehabilitáció következik, amihez rengeteg erőre és türelemre lesz szükségem. Hihetetlenül hosszú idő volt ez, ami ténylegesen számomra alig tűnt 5 percnek.

Hálával tartozom a Jóistennek, a családomnak, a csodálatos orvosoknak és ápolóknak, illetve Önöknek is.”

– írta a képviselő, aki köszönetét és háláját fejezte ki prof. dr. Babik Barnának, aki a kezelését vezényelte, valamint orvos és ápoló csapatának, hogy megmentették az életét, akik nélkül nem lehetne újra együtt a családjával. Köszönetet mondott annak a több ezer embernek is, akik érte imádkozott.

Fotó: Bányai Gábor országgyűlési képviselő Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában