közlekedés

2021.05.26. 11:30

Lakitelek és Tiszakürt között már aszfaltozzák az M44-es utat

Tovább folytatódik az M44-es építése – tájékoztatott Facebook-oldalán Dankó Béla országgyűlési képviselő. Mint megtudtuk, Lakitelek és Tiszakürt között a főpályán már végig aszfalt kötőréteg található. A Szentkirály – Lakitelek szakaszon az M44-es nyomvonalán a fakivágás, bozótirtás, lőszermentesítés megtörtént.

baon.hu

Dankó Béla országgyűlési képviselő

Forrás: Facebook

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint az M44-es Lakitelek–Tiszakürt szakaszán, a főpályán – a műtárgyak kivételével – már végig aszfalt kötőréteg van, folyamatban van a kopóréteg terítése – számolt be a beruházásról az országgyűlési képviselő. Mint kiemelte, a 4625. jelű úti csomópont körforgalmú alcsomópontjai elkészültek, a terelés megszűnt. A 4515. jelű út 1,9 kilométeres tiszakürti bekötő szakaszát az M44 feletti híddal együtt várhatóan júliusban átadják a forgalom számára.

A Tisza-hídnál az alépítményi munkálatok elkészültek. A hullámtéri hidak előregyártott vasbeton hídgerendáinak beemelése megtörtént, a vasbeton pályalemez és a szegélyek alatti szigetelés elkészült.

A jobb parti hullámtéri hídon a szegélyek, hídfő elkészült, a bal parti hídon ez folyamatban van. A mederhidat tartó vasbeton pilonok elkészültek. A mederhíd acélszerkezete a kétoldali tolási fázisok után tavaly novemberben összekapcsolódott, a hídszerkezet folyamatos. A mederhídon a vasbeton pályalemez zsaluzása, vasszerelése folyik, valamint megkezdődött a feszítőkábelek behúzása és feszítése, pilononként 4-4 pár elkészült, folyik a pályalemez betonozása. A szakaszon a Tisza hídon kívül 6 kisebb műtárgy is épül.

A Lakitelki Mérnökségi telepnél az iroda és a műhelyépület építése a befejeződött. A használatba vételi engedélyt tavaly december 21-én kiadták. A többi épület – sótáróló, hidegraktár, elemes tároló –, szerkezetileg kész, a befejező munkálatok folynak. A telepen belüli közművezetékek, térburkolatok elkészültek. A telepet körbevevő kerítés építési munkái, tereprendezés növénytelepítés van folyamatban.

Dankó Béla országgyűlési képviselő
Fotó: Facebook

A Szentkirály- Lakitelek szakaszon, az M44 nyomvonalán fakivágás, bozótirtás, lőszermentesítés megtörtént. A töltésalapozás és töltésépítés folyamatos. A műtárgyaknál zajlik a konszolidáció.

M44 Kecskemét (5 sz. főút) – Szentkirály szakaszon a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást várhatóan június elején megindítják.

A projekt által mindösszesen 519 ingatlan érintett területszerzéssel. Az előmunkálati engedélyek rendelkezésre állnak, a régészeti próbafeltárások lezárultak, a teljes felületű feltárások hamarosan megkezdődnek.

A szükséges ingatlanok megszerzése elindult, a vételi ajánlatok kiküldésre kerültek. 198 ingatlan esetében megkötötték az adásvételi szerződéseket, 241 ingatlan esetében már folyamatban van a kisajátítási eljárás, 13 ingatlan esetében megszületett a kisajátítási határozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában