Mészáros Mónika

2021.04.12. 14:00

Új vezető került a kalocsai kamarai kirendeltség élére

A vállalkozókat ismerős arc fogadja a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) kalocsai kirendeltségének vezetői irodájában: Mészáros Mónika eddig többnyire a cégek, vállalkozások hitelkérelmei­nek befogadásával és elbírálásával foglalkozott.

Gábor János

Mészáros Mónika nehéz gazdasági időszakban lett kirendeltségvezető

Fotó: Gábor János

A korábbi ki­ren­deltségvezető helyét az elmúlt évek legnehezebb gazdasági időszakában vette át Mészáros Mónika, akinek az első feladatai közé tartozik a pénzügyi és üzleti talpra állást segítő támogatások, valamint az ezzel kapcsolatos tájékoztatók szervezése. Mészáros Mónika egyetért azzal, hogy most a turisztikában és vendéglátásban tevékenykedő vállalkozásoknak van szüksége a legnagyobb segítségre, de néhány ágazat, mint az építőipar, a mezőgazdaság vagy a fémmegmunkálás kifejezetten jól zárta a világméretű krízis sújtotta 2020-as évet. Elismerte, hogy az elmúlt hónapok során nehéz volt kapcsolatban maradni a cégekkel, de a tájékoztató szerepüket – ami eddig főleg az online térre korlátozódott – azonnal helyreállítják, amint a járványügyi intézkedések engedik.

– Itt, a kamaránál ugyanazokkal a célkitűzésekkel haladunk tovább, amelyeket eddig is képviseltünk, de most még inkább szükség van arra, hogy segítsük a vállalkozásokat – mondta az új irodavezető.

– Nyitott intézmény vagyunk, és most az a célkitűzésünk, hogy képviseljük a vállalkozások érdekeit, valamint felmérjük a támogatási igényeiket.

Azt, hogy nem a legszerencsésebb gazdasági viszonyok között kezdtem meg a vezetői munkát, kihívásnak tekintem. Szeretném, ha a vállalkozások nyitottabbá válnának felénk, és a tőlük begyűjtött információkat összegyűjtve továbbíthatnánk a döntéshozók felé – mondta, hangsúlyozva, hogy a járvány ellenére személyesen is elérhetők maradtak, igaz, a találkozókhoz időpontot kell egyeztetni. A legtöbb ügyfél jelenleg hitelkérelmek kapcsán vár tőlük felvilágosítást – ennek a járványügyi előírásoknak megfelelően eleget tudnak tenni a Búza­piac téri székházukban. Felhívta rá a figyelmet, hogy például a Széchenyi Hitel a korábbiaknál kedvezőbb feltételekkel is kérhető, ami nagyon jól jön, hiszen a tavalyi évet szinte kivétel nélkül mindenki rosszabb mutatókkal zárta.

Mészáros Mónika nem új munkatárs az iparkamara kötelékében: 2012 óta dolgozik a kalocsai kirendeltségen, ahol eddig többnyire a cégek, vállalkozások hitelkérelmeinek befogadásával és elbírálásával foglalkozott. Ezeken felül kivette a részét az ügyfélforgalommal kapcsolatos egyéb teendőkből is, rengeteg szakmai rendezvény és kapcsolattartási feladat tartozott hozzá. A kalocsai kirendeltség élére márciusban nevezték ki, a távozó vezető, Péjó Zoltán helyére.

– A járvány utáni nyitással kapcsolatban van már rendezvénytervünk, a gazdaság minden rétegét érintő, újraindítást segítő támogatások és pályázatok feltételeiről fogunk tájékoztatókat tartani.

A következő időszaknak nagyon fontos feladata és célja, hogy ezeket az információkat mind szélesebb körben továbbítsuk – szögezte le. – A vállalkozásoktól visszajelzéseket is várunk. Felmérjük az igényeiket, hogy világosan lássuk, melyek azok a területek, amelyeken a leginkább tudunk segíteni.

Mészáros Mónika hozzátette, hogy a nyitás után újjá­éledő rendezvénysorozataik is (például a népszerű Vállalkozók Akadémiája előadásai) először ilyen témakörökre fognak koncentrálni. Szeretnék újra elindítani a Mestermunka Pályázatot is, ami a járvány sújtotta tavalyi évben végül eredményhirdetés nélkül zárult.

Mészáros Mónika nehéz gazdasági időszakban lett kirendeltségvezető
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában