Segítik az oltást végző orvosokat a kulturális központ dolgozói

Hónapok óta zárva tartanak a közművelődési intézmények, de a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ falai között nem állt meg az élet. Az oltást végző háziorvosoknak segítve karitatív feladatot látnak el a kulturális intézmény munkatársai, emellett megújul a Népi fajátszótér és egy Nagykőrös értékeit bemutató mesesorozat első részét is bemutatta a kulturális központ.

Horváth Péter

Juhász Nándor a nagykőrösi kultúrális központ vezetője.

Fotó: Bús Csaba

A közelmúltban a nagykőrösi háziorvosok oltásokkal kapcsolatos adminisztratív feladataiban vállaltak önkéntes segítséget a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ munkatársai. A művelődési ház dolgozói a védőoltások szervezésében nyújtanak segítő kezet és az adminisztrációs feladatok terén vesznek le némi terhet a körzeti orvosok válláról. Igény szerint telefonon értesítik az oltásra regisztráltakat a vakcinák érkezésekor – tájékoztatta a baon.hu-t Juhász Nándor, a kulturális központ igazgatója, aki elmondta, hogy a Nagykőrösön dolgozó összes háziorvosnak felajánlották segítségüket, és közülük többen is éltek a lehetőséggel.

– Fontosnak tartjuk a nagykőrösiekért való összefogást, és ott segítünk, ahol tudunk

– fogalmazott az igazgató.

Emellett a háttérben munkálkodva készülnek a nyitásra. Az első hullám alatt készült el a múzeum udvarán a Népi fajátszótér, ami most számos újabb élményelemmel bővül ki, és még érdekesebb, színesebb játékokkal Hagyományőrző Játékbirodalom néven születik újjá idén. Így már mintegy negyvenféle játék várja majd a nagykőrösi és környékbeli családokat tartalmas kikapcsolódásra. A játékok többségét a múzeum munkatársai készítették.

Megújul a központ honlapja is, melynek köszönhetően még átláthatóbb és könnyebben kezelhető lesz.

Egy Nagykőrös értékeit bemutató mesesorozat első részét is bemutatták
Fotó: Bús Csaba

Juhász Nándor elmondta, hogy egy debütálást is előkészítettek az elmúlt időszakban: Moti Mókus meséi címmel gyerekeknek szóló, saját készítésű mese sorozattal jelentkeznek az interneten. Moti Mókus egy nagykőrösi mókus, aki a Cifrakertben lakik, mindig valami jó dolog történik vele, és különböző epizódokon keresztül, valós környezetben mutatja be a város értékeit a gyerekeknek. A főszereplő mókus természetesen nem igazi, egy nagykőrösi kézműves kötötte a mese kedvéért. Az első rész premierje csütörtökön volt a Moti Mesék Youtube-csatornáján. Először a múzeumban kalandozik Moti Mókus, a következő epizódban pedig a moziba látogat el. – Fontos megjegyeznem, hogy szeretetből készítjük a mesét, nem vagyunk hivatásos mesefilmkészítők. A mesefilmmel is szeretnénk túllátni a jelenlegi helyzeten, kicsit kilépni a komfortzónából, és eljutni a nagykőrösi családok, gyermekek otthonába vidám történetekkel a virtuális téren keresztül – mutatott rá az alkotást létrehozó szándékra Juhász Nándor, aki az epizódokat is narrálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában