BIVAK Stúdió

2021.04.29. 18:25

Kecskeméti fiatalok a nemzetközi építészeti tervpályázat első helyezettjei

Máté Tamás és Vass-Eysen Áron közös cége, a A BIVAK stúdió nyerte a Budapest Diákváros – Nagyvásártelep és környezete nevű nyílt, nemzetközi tervpályázatot.

Bajáki Zsanett

A Budapest Diákváros - Nagyvásártelep és környezete nemzetközi építészeti tervpályázat első helyezettjei, Máté Tamás (b) és Vass-Eysen Áron (j), a Bivak studió Kft. tulajdonosai a tervpályázat eredményhirdetésén

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

A tervpályázat kiírása szerint olyan pályaműveket vártak, amelyekben megvalósul a terület központjában elhelyezkedő műemléki védelem alatt álló, ám régóta elhagyott, mára lepusztult állapotú Nagyvásártelep épületegyüttes felújítása, funkcióval ellátása és integrálása az új egyetemi városnegyedbe, egyúttal biztosítva jelentős hazai és nemzetközi szabadidős és sportesemények jövőbeni megrendezésének lehetőségét.

Összesen 23 pályamű érkezettbe és a zsűri az első három díj kiosztása mellett további négy terv megvásárlása mellett döntött, illetve egy különdíjat is megítélt. A fődíjat a kecskeméti Máté Tamás és Vass-Eysen Áron által alapított Bivak studió Kft. tervpályázata nyerte el, az eredményhirdetésre április 27-én a budapesti Nagyvásártelepen került sor.

A továbbiakban kiemelt szándék a műemléki épületben rejlő potenciál kiaknázása, valamint egy, a Budapest Diákváros részét képező – diákszállás és sport funkciókat tartalmazó – új épület és közvetlen környezetének megtervezése, amely magas minőségű természeti és épített környezetet eredményez a fenntarthatóság jegyében.

A díjátadó rendezvényen jelen volt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is.

A déli városkapu komplex fejlesztése alkalmas lesz a diákváros és a Fudan Egyetem befogadására is, vagyis az újonnan létesülő felsőoktatási intézmény nem vesz el területet a diákvárostól

– jelentette ki a miniszter.

Máté Tamás és Vass-Eysen Áron (jobbról) a Bivak studió Kft. tulajdonosai a tervpályázat eredményhirdetésén Budapesten
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában