nyelvvizsga

2021.04.30. 07:00

A halasi szakképzési centrum programjában sokan szereztek tanúsítványt

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum programjában több mint háromszáz tanuló szerzett tanúsítványt.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum közel 150 millió forintos európai uniós forrásból valósítja meg az intézmény járásaiban lakóhellyel, valamint legfeljebb középfokú végzettséggel vagy szakképesítéssel rendelkező 16 év felettiek idegen nyelvi kompetenciájának fejlesztését – olvasható az intézmény sajtóközleményében.

A 2019 áprilisában kezdődött program célja, hogy az idegen nyelvi készségek fejlesztésével hozzájáruljon a foglalkoztatás bővüléséhez és a gazdaság versenyképességének növeléséhez. A kiskunhalasi, kiskőrösi és kiskunfélegyházi tagintézményekben kialakított nyelvi laborokban korszerű nyelvoktatás zajlik, digitális tananyagok használatával. A 120 órás angol és német általános nyelvi képzések 700 fő saját diák, valamint 300 fő külső, felnőttképző intézményben tanuló bevonásával zajlanak. Az idén február 15-ig lezárult képzéseik során a 322 fő induló létszámból 314 tanuló szerzett sikeresen tanúsítványt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában