Zökkenőmentesen zajlik az idős, krónikus betegek oltása Kecskeméten

Csütörtöktől vasárnapig hat oltóponton mintegy 2700 idős, krónikus beteg kapja meg a Pfizer-vakcinát a Bács-Kiskun Megyei Kórházban.

baon.hu

Budapest, 2021. március 2. Oltópont a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén a fõváros XIII. kerületében 2021. március 2-án. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

– Jelenleg nálunk azok a háziorvos által beküldött regisztrált betegek kapják meg az oltást, akik valamilyen alapbetegséggel rendelkeznek – nyilatkozta az M1 szombat délelőtti műsorában Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató. – Egy előre beküldött lista alapján zajlanak az előjegyzett oltások. A csütörtökön kezdődött oltási periódus részeredményeként péntek estére mintegy 16045 vakcinát adtunk be a kecskeméti megyei kórházban, vasárnapig mintegy 2700 idős, krónikus beteg válik védetté.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">megjelent egy tájékoztató arról, hogy az oltásra érkezők mire figyeljenek.

– Erre azért volt szükség, hogy mindenki tudja hol, mikor kell megjelennie, és miket kell magával hoznia – fogalmazott Dr. Horváth Zsolt. – Szerencsés például, ha már kitöltött oltási nyilatkozattal érkezik a beteg, hiszen ez jelentősen felgyorsítja a folyamatokat, csökken a várakozási idő, ami nem elhanyagolható tényező, hiszen idős, krónikus beteg emberek kapják meg most a Pfizer-vakcinát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában