Tisztítsuk meg az országot!

2021.03.03. 10:09

Több mint hét tonna szemetet szedtek össze Lakiteleken

Több mint 2,5 millió forint támogatásban részesült a lakiteleki önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán. A tárca az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében még tavaly indította el a Tisztítsuk meg az országot! című projektet, hogy segítse az önkormányzatokat a közterületek megtisztításában.

Vajda Piroska

Az illegális hulladéklerakás az egyik legsúlyosabb környezeti probléma, amely elsősorban Lakitelek külterületén jellemző. A pályázat keretében főként a külterületi utak mentén és az önkormányzati tulajdonú ingatlanokon elhelyezett hulladékot gyűjtötték össze az elmúlt hetekben – adta hírül a település honlapján Madari Róbert polgármester. Tájékoztatójából kiderül, hogy elsősorban építési törmeléket és vegyes hulladékot találtak, ezeket hét harminc, illetve tizenöt köbméteres konténerekbe gyűjtötték össze. Az akció során több mint 75 ezer kilogramm hulladékot sikerült ártalmatlanítani.

Madari Róbert arra is felhívja a figyelmet, hogy mivel az illegálisan lerakott szeméthegyek folyamatosan újratermelődnek, a lakiteleki önkormányzatnak határozott szándéka, hogy fellépjen ez ellen és visszaszorítsa az illegális szemétlerakást a településen. Ezért felkérte a helyi lovas polgárőröket, hogy rendszeresen járőrözzenek ezeken a dűlőutakon különböző napszakokban, abban bízva, hogy gyakori jelenlétük riasztó hatású lehet. A tetten ért szemetelőkkel szemben pedig szabálysértési eljárást indítanak. A polgármester tájékoztatójában arra is kitér, hogy évente egyszer lomtalanításra is lehetőség van, és a házak elé kitett lomot a szolgáltató ingyen elszállítja. Ezenkívül a településen három helyen szelektívhulladék-gyűjtő sziget is működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában