Ötszáz alá csökkent az új fertőzöttek száma megyénkben

Az utóbbi napok magas értékei után egy kicsit visszaesőben van az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Bács-Kiskunban.

baon.hu

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 589 601 fő a beoltottak száma, ebből 479 389 fő már a második oltását is megkapta – olvasható a hivatalos tájékoztatásban. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a kormány mától újabb egy héttel meghosszabbította a jelenlegi korlátozásokat.

9046 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 580 642 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 18 451 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 373 666 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 188 525 főre emelkedett.

Az elmúlt hétvégén több mint ezren kerültek kórházba, 11 276 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1340-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 16%-ot szemben a 9%-os uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. Vasárnap este újabb Szputnyik vakcina szállítmány érkezett, ezzel a szükséges hatósági vizsgálatok után kezdődhet meg az oltás.

Az utóbbi napok magas értékei után hétfőre 475 főre esett vissza az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Bács-Kiskunban.

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik