jótékonyság

2021.03.08. 10:53

Megsüllyedt, repedt falak nehezítik a szabadszállási család életét

Megsüllyedt, repedező falak keserítik meg a szabadszállási Szekeres Jánosné, beteg édesanyja és kamasz fia életét. A problémát egy törött szennyvízcső okozta.

Gulyás Sándor

Felázott, penészes falak között él Szekeres Jánosné (balra) az édesanyjával és a fiával

Fotó: Gulyás Sándor

– Néhány hónappal ezelőtt dugult el a lefolyócső édesanyám házában. A szakemberek ugyan elhárították a hibát, ám nem vették észre, hogy munka közben eltörték a vezetéket. A szennyíz így nem a csatornába, hanem az alap nélküli épület alá folyt, melynek következtében az épület megsüllyedt, a falak és a mennyezet repedezni kezdett. A minap a plafon is leszakadt a beteg édesanyám ágyánál.

Felázott falak, penész között élünk, ami nem tesz jót súlyos embólia miatt roncsolódott tüdőmnek se, és a fiam is féltem az esetleges asztmától

– vázolta a kialakult helyzetet Szekeres Jánosné.

Az egyedül élő idős asszonynak nem volt pénze a lakásbiztosításra, lánya jövedelméből pedig nem futja belőle az épület hibáinak kijavítására.

– Egészségügyi problémáimból fakadóan rokkantosítottak, azóta nem tudok csak könnyű munkát végezni, a városban sajnos olyan nincs. A havi jövedelmem így mindössze harminckétezer forint. Egyedül nevelem 15 éves fiamat és gondoskodom beteg édesanyámról. Jelenleg nála lakunk, mondhatni, az ő nyugdíjából tartjuk fenn magunkat. Van ugyan egy lakótelepi, egyszobás, 33 négyzetméteres honvédségi szolgálati lakásom, melyet most vásárolhatnék meg, de nincs rá pénzem. Ha mégis lenne sem oldódna meg a problémánk, mivel öt évig nem lehet eladni. Lakásom amúgy sem lenne elegendő hármunk számára – tette hozzá Szekeres Jánosné.

Aki szeretné támogatni a bajba jutott családot, az 11773322-00445982 számlaszámra teheti meg.

Felázott, penészes falak között él Szekeres Jánosné (balra) az édesanyjával és a fiával
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában