Csütörtökön kezdik, húsvét előtt megismétlik a fertőtlenítő permetezést Kecskeméten

További információkat közölt a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. a csütörtök éjjel kezdődő, a koronavírus elleni védekezés keretében a polgármester által elrendelt fertőtlenítő permetezésről.

Hraskó István

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Szerda kora este közölte közösségi oldalán a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ), hogy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester rendelkezése alapján, a koronavírus elleni védekezés keretein belül, március 25. csütörtök éjszaka megkezdődik az utasvárók, játszóterek, játszótéri eszközök, utcabútorok fertőtlenítése lakosságra veszélytelen vegyszerek alkalmazásával. Mint ma szerkesztőségünknek küldött közleményükben írták, a fertőtlenítést követő reggeltől az eszközök, padok rendeltetésszerűen használhatók.

A KVÜ azt is hangsúlyozta, az alkalmazott szer, a Nanosept „egy innovatív, nanotechnológiával előállított, biocid engedéllyel rendelkező illatosított felületfertőtlenítő szer koncentrátum, mely széles antimikrobás hatásspektrummal rendelkezve hatékonyan képes a kórokozók elpusztítására”. Aktív hatóanyaga a nem-ionos tenzid, a hidrogén peroxid (5 százalék) és az ezüst kolloid (kevesebb mint 0,05 százalék).

A nem-ionos tenzid tisztít, a hidrogén peroxid azonnali antimikrobás hatást fejt ki, az ezüst kolloid pedig a felületekre tapadva akár több napon keresztül biztosítják az antimikrobás hatást. Nem káros az emberi szervezetre és használatuk után nem marad mérgező vegyület a környezetben.

A fertőtlenítés a belvárosban kezdődik, innen halad a külső városrészek felé. Kedvező időjárási feltételek mellett a feladatot a tervek szerint szombat reggel fejezik be, és jövő héten, a húsvéti ünnepek előtt, megismétlik. A KVÜ arról is tájékoztatott, hogy a tervszerű tavaszi növényvédelmi permetezési munka sikeresen lezárult.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában