A kunszállásiak is fontosnak tartják az oltást

Egyre több kunszállási tartja fontosnak, hogy regisztráljon a koronavírus elleni védőoltásra. A harmadik hullám elindulása után emelkedett meg a regisztrálók száma – tudtuk meg dr. Kasza Beáta háziorvostól.

Vajda Piroska

A háziorvos elmondta, akik tavaly és az idei év elején regisztráltak, már megkapták az oltást, ehhez többféle oltóanyag is rendelkezésére állt.

Mint mondta, a körzetében mindenkit felhív és tájékoztatást ad arról, hogy éppen milyen vakcinával tud oltani. Arról is beszámolt, hogy közel negyven hívásból sikerül tíz embert összetoboroznia. Ennek több oka is van: előfordul, hogy akit hív, éppen koronavírusos, ezért nem kaphatja meg az oltást. Olyan is van, hogy a páciensnek nem felel meg az adott oltóanyag, vagy még nem döntötte el, hogy beoltassa-e magát. Olyan is akad, akinek mindegy, melyik oltóanyagot kapja, de ragaszkodik ahhoz, hogy a doktornő oltsa be és ne kelljen oltópontra mennie – sorolta.

Mint mondta,

nagyon sok munkát jelent a háziorvosoknak a jelenlegi helyzet, hiszen nemcsak az oltás beadása, de annak megszervezése is komoly feladat.

Az időseknek segítenek az oltópontra való eljutásban is. Ebben az önkormányzat és a tanyagondnok is partner. Az adminisztrációs feladatokban, illetve az oltás utáni félórás megfigyelésben a szociális gondozók is segítik a háziorvos munkáját.

Kasza Beáta örömtelinek tartja, hogy a védőoltás terén aktívak a kunszállásiak. Ez azért is fontos, mert jelenleg sok a Covid-fertőzött a településen.

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik