tiszaalpár

2021.01.17. 19:25

Télvadászokként kerestük a havat, de csak az ősz jött velünk szembe

A gyermeki lélek igenis minden télen hűen várja a hóesést és a jégkorcsolyázáshoz szükséges, tökéletesen hideg időjárást. Manapság már szinte az összes kívánságunkat erre pazaroljuk telente, és amikor jön egy kis hó, útnak indulunk. Így voltunk ezzel mi is, ám mire a hófedte Kecskemétről Tiszaalpárra értünk, nem találtunk mást, csak két utcányi havat és egy jókora őszt.

Morva Daniella

A hókedvelők karácsony, sőt, talán már december eleje óta várják a hideget, a jeget és a hóesést. Kevés alkalmat adott eddig Holle anyó arra, hogy élvezzük a hóemberépítés, a szánkózás és a hógolyózás önfeledt élményét, sőt, ezekre talán még egyáltalán nem is volt lehetőségünk az idei télen. Sokan Dobogókőre, mások a Kékesre menekültek, hogy legalább egy valamirevaló téli fotót készíthessenek magukról, de a szívünk mélyén talán mind arra vágyunk igazán: itthon is essen a hó.

Bár a jégkorcsolyázás amúgy sem része az idei télnek, sőt, sok más megszokott programról és tevékenységről is le kellett mondanunk, a baj csak bajjal jár, és ha ez nem lenne elég, mellé még az igazi telet sem kapjuk meg.

Az előrejelzés korán megmutatta, hogy a karácsonyfa alá idén nem hóesésben hozza a Jézuska az ajándékokat, de legalább abban reménykedhettünk, hogy 2021 hófehér világba repít el. Mi, Bács-Kiskun megyeiek még mindig nagyon várjuk az időjárás téliesedését, bár alighanem ezekben a hetekben van rá a lehető legnagyobb esélyünk, hogy hóangyalt készítsünk.

Minden esetre, a legutóbbi lelkes nekiindulás nem igazán úgy sült el, ahogy terveztük. Havat fotózni indultunk Tiszaalpárra a hóesést ígérő csütörtöki napon, ám pusztán néhány utcányit, sornyit, faágnyit találtunk belőle, a többi, ami minket fogadott, egy szeles, száraz, hideg őszi délelőtt volt.

Ha már fényképezőgéppel indultunk el, igazán nem hagyhattuk, hogy olvasóink ne lássák ezt a télmentes, egyébként álomszép tájat, ezért lencsevégre kaptuk az őszt: képeken és videón is megörökítettük, hogyan nem esett a hó 2021. január 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában