útlezárások

2021.01.30. 18:14

Hónapokra felborul Kalocsa közlekedése

Ideiglenes zsákutcák, teljes szélességében lezárt útszakaszok, korlátozott kerékpáros és gyalogosforgalom jellemzi majd a következő néhány hónap közlekedését Kalocsa legforgalmasabb belvárosi csomópontjában, a Szentháromság térnél.

Gábor János

Fotó: Gábor János

A Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye által koordinált felújítási munkálatok miatt kell alkalmazkodni az új helyzethez, indokolja a változásokat a városháza közleménye. Mint ismert, az önkormányzat néhány hete adta tulajdonosi hozzájárulását ahhoz, hogy az Érseki Hivatal a tér közműveit is kicserélje.

Három ütemben folytatódnak a Szentháromság tér felújítási munkálatai, hogy az év végére befejezzék a terület körülbelül tíz éve zajló rekonstrukcióját. Az első ütem február 1-től július 31-ig tart; ebben az időszakban

teljes szélességében lezárják az utat a Kossuth Lajos utca és a Szent István király út találkozásánál, a főszékesegyház délkeleti oldalán.

Ennek következtében a Szent István király út zsákutca lesz, a Sörház köz sarkáig lehet majd közlekedni rajta. A tér másik oldalán a Kossuth Lajos és a Hunyadi János utca sarkán lesz útzár: itt az utóbbi, egyirányú utcán lehet továbbautózni a városközpont felé. Ez főleg a Belvárosi Általános Iskola miatt okozhat felfordulást a reggeli és a kora délutáni órákban, mivel a Kossuth utca felől érkező szülők kerülővel, jellemzően egy sávon haladva tudják majd megközelíteni az intézmény épületét.

A Kossuth utcán autózóknak leginkább a Kígyó utcára kanyarodva érdemes megközelíteni a belvárost, míg a Kertvárosból érkezőknek a Vörösmarty Mihály utca–Vigadó sor–Bátyai út–Rákóczi utca vonalát javasolja az önkormányzat. Mindezt terelő és tájékoztató táblák sorával jelzik majd, bízva abban, hogy elkerülhetők lesznek a nagyobb torlódások. Az amúgy rendkívül forgalmas Szentháromság téren a kerékpárosok és a gyalogosok is csak korlátozottan közlekedhetnek majd, mind a Barokk Cukrászda előtti járdaszakaszon, mind pedig a Foktői út felőli sétányon.

A Szentháromság tér sarkánál hónapokig nem lehet majd közlekedni.
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában