KECSKEMÉT

2021.01.13. 17:03

Elszállítja a közterületekről a roncsautókat a városrendészet

A forgalmat akadályozó, szabálytalanul várakozó gépjárműveken kívül csak a rendszám nélküli roncsautókat szállíthatja el a Kecskeméti Városrendészet.

Bajáki Zsanett

Egy kerék nélküli Suzukit is elszállítottak a városrendészekFotó: Hraskó István

Fotó: Hraskó István

A közterület-felügyelők kiemelt feladata többek között az üzemképtelen, forgalmi rendszám nélküli autók felderítése és elszállítása. Ezek a roncsautók egyrészt indokolatlanul foglalják a parkolóhelyeket, másrészt rontják a városképet.

A jogszabály értelmében a forgalmat akadályozó, szabálytalanul várakozó gépjárműveken kívül csak a rendszám nélküli roncsautókat szállíthatja el a városrendészet. A közterületen, szabályos várakozóhelyen elhelyezett, rendszámmal rendelkező gépjárműveket, amelyeknek lejárt a műszaki engedélye, rossz műszaki, vagy esztétikai állapotban vannak – nincs lehetőség elvinni.

Tekintettel arra, hogy a városrendészet egyik kiemelt célja Kecskemét közterületi rendjének megtartása, így Dr. Német Zsolt intézményvezető arra kéri a lakosokat, hogy segítsék a városrendészet munkáját azzal, hogy a lakókörnyezetükben észlelt üzemképtelen, illetve forgalmi rendszám nélküli gépjárművekről értesítik a felügyeletet a 20/621-5599-es számon, vagy a [email protected] e-mail címen.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában